A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Kardiológiai Útmutató 2006/III.

Klinikai Irányelvek Kézikönyve

Szerző

Kiadó: Medition Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím: Kardiológiai Útmutató
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A cardiovascularis betegségek diagnózisának, kezelésének és megelőzésének kérdései továbbra is az orvostudomány érdeklődésének középpontjában állnak, s a szomorú hazai mortalitási statisztikáért... Tovább

Előszó

A cardiovascularis betegségek diagnózisának, kezelésének és megelőzésének kérdései továbbra is az orvostudomány érdeklődésének középpontjában állnak, s a szomorú hazai mortalitási statisztikáért napjainkban is elsősorban a cardiovascularis betegségek a felelősek.
A tudomány fejlődésével megismert újabb összefüggések, az ezekből adódó kezelési lehetőségek térhódítása és a diagnosztikus módszerek fejlődése évről-évre indokolják a legújabb ismeretek rendszeres összefoglalását és közreadását. A Kardiológiai Szakmai Kollégium - az európai és az amerikai kardiológiai társaságok (ESC, AHA, ACC) hagyományait követve - először 2002-ben részletes, tudományos igényű anyagban foglalta össze kilenc, klinikailag fontos kardiológiai kérdéskör gyakorlati ismereteit és ajánlásait. Azóta minden évben a korábbi irányelveket megújítva és újakkal kibővítve, valamint néhány más, orvosi tudományos társaság kardiológiai határterületet érintő irányelveivel kiegészítve jelentetjük meg a Kardiológiai ÚTMUTATÓ című kiadványunkat. Az irányelvek szövegét - akárcsak korábban - ezúttal is munkacsoportok dolgozták ki, a különböző fejezetek bírálatában, értékelésében több, hivatalosan felkért szakember vett részt. Külön bizottságot hoztunk létre a munka koordinálására és ellenőrzésére. Az ismételt javításokat, pontosításokat követően a szakmai kollégium valamennyi anyagot konszenzussal fogadta el.
A Kardiológiai ÚTMUTATÓ 2006-ban ismét három kötetben jelenik meg, melyekben a régi, még érvényben lévő irányelvek mellett számos megújított és több új témájú is szerepel. Az III. kötetben a Kardiológiai Szakmai Kollégium kilenc irányelve mellett (melyek közül három teljesen új, 2006 januárjában készült ajánlás) - a jól ismert összefüggésekre tekintettel - az Magyar Resustitatios Társaságnak a Cardiopulmonalis újraélesztéssel foglalkozó, 2006 januárjában megújított irányelvét találhatja meg az olvasó.
Körültekintő, számos véleményt és eredményt integráló munkánk ellenére sem állíthatjuk, hogy a kiadvány tovább már nem javítható, nem tökéletesíthető. Kérünk mindenkit, hogy az irányelvekkel kapcsolatos észrevételeit jelezze az e-mail címen, ahová minden kritikát vagy javaslatot örömmel várunk.
Reméljük, hogy a megújult és kibővült Kardiológiai ÚTMUTATÓ 2006 mindannyiunk számára hasznos és hatékony segítséget nyújt a szív- és érrendszeri betegek mindennapi gyógyítása során. Vissza

Tartalom

Echokardiográfia 7
Cardiovascularis MR-vizsgálat 26
Heveny szívelégtelenség 30
A krónikus szívelégtelenség diagnózisa és kezelése 65
ST-elevációval járó akut myocardialis infarktus 107
Az akut coronariaszindróma ST-elevációval nem járó formáinak diagnosztikája és kezelése 131
Perkután coronariaintervenciók (PCI) 145
Hirtelen szívhalál 165
Az intenzív kardiológiai ellátóegység szervezeti kérdései, működésének személyi és tárgyi feltételei 179
Cardiopulmonalis újraélesztés 185
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv