A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Vitéz Horthy István a repülő (rossz állapotú)

Szerző
Róla szól

Kiadó: Magyar Repülő Sajtóvállalat-Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 151 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fényképekkel illusztrálva. Nyomtatta a Stádium Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar égről, írott történelmünk kezdete óta, mennyi tragikus hős alakja csillog felénk! Nagy ígéretek voltak, akik reményteljes pályafutásuk elején, vagy éppen a felfelé ívelésük közben korai,... Tovább

Előszó

A magyar égről, írott történelmünk kezdete óta, mennyi tragikus hős alakja csillog felénk! Nagy ígéretek voltak, akik reményteljes pályafutásuk elején, vagy éppen a felfelé ívelésük közben korai, tragikus hősi halálukkal nagy ürt hagytak maguk után.
A honfoglalástól a tatárjárásig, Nagy Lajos korától a Hunyadiak dicső koráig, a török veszedelem elleni harcoktól a szabadságharcok során át a világháborúkig, mennyi fiatal magyar hős áldozta életét a Hazáért.
Imre királyfi, Hunyadi László, Horthy István állanak ott fiatal égi sereg élén. Akiktől annyit várt az ország, akiknek elhivatottságát annyira átérezte az egész nemzet. Életükben nem lehettek a nemzet vezérei, de hősi halálukkal annál jobban belevilágítanak a szebb magyar jövőbe.
Országalapító nagy királyunkat, Istvánt nem követhette fia, a magyar ifjúság liliomos szentje, - törökverő és Európát mentő Hunyadi János vezérünket nem válthatta fel nagyobbik fia, a hős László. Országalapító Kormányzó Urunk utódul elhivatott fia sem lehetett sokáig támasza édesatyjának az ország kormányrúdjánál.
A sors elparancsolta őket korán, fiatalon az égi seregbe, Csaba vitézei közé, ahol örökké élnek. A magyar nemzet vértanúi ők, akiknek fiatal élete áldozat a Teremtő előtt a Magyar Hazáért.
Így volt ez vitéz Horthy Istvánnal is, akinek hősi repülőhalálával korán befejezett életéről szól ez a könyv, hogy hirdesse: örökké él az a nemzet, melynek fiai így tudnak élni és meghalni Hazájukért. Vissza

Jánosy István

Jánosy István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jánosy István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv