1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Charles de Foucauld napjainkban

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN: 963-7964-05-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Immár fél évszázada, hogy valahol, a Szahara mélyén, meghalt P. Foucauld, aki magát így nevezte: frére Charles de Jézus, Károly, Jézus testvére.
Ismert volna élete? Oly nehéz behatolni az emberi... Tovább

Előszó

Immár fél évszázada, hogy valahol, a Szahara mélyén, meghalt P. Foucauld, aki magát így nevezte: frére Charles de Jézus, Károly, Jézus testvére.
Ismert volna élete? Oly nehéz behatolni az emberi lét mélységébe, s még nehezebb azt ki is fejezni! A következő oldalakon erről a részleteiben rendkívül eltérő, meghökkentő és mégis annyira egységes életútról olvashatunk.
Megértik üzenetét? Ez a tűzből szőtt ember oly elképesztő találékonysággal rendelkezett! Ennek jegyében élt és ezt sziporkázta szét a szélrózsa minden irányába. Könnyű irányt veszteni a szövegek és tények bőségében. Ezért az életrajzi vázlat után megpróbáljuk összefoglalni üzenetének lényegét.
Ötven év óta folytatódik posthumus élete: őbelőle merített ihletet többek között az azóta már szintén elhunyt Louis Massignon és P. Peyrguére, aztán a Kistestvérek férfi és női ága, számos világi intézmény -, hogy az élőket említsük. Lehet, hogy egy napon valaki majd megírja az utóélet eme fél évszázadának történetét. Nem lesz könnyű dolga, mivel rejtett, csendes és szegény családról van szó, amelyik nem tud felmutatni nagyszerű és látható műveket. De végiül is, ez nem is olyan nagy baj. Húsz évszázaddal ezelőtt ismert volt-e az a názáreti család, amelyben egy József nevű ács, felesége, Mária és a gyermek Jézus élt? Vissza

Fülszöveg


Tartalom

Bevezető5
Életvonal
Az árva9
A hitetlen12
A tudós15
Izrael és az iszlám19
A megtért22
Názáret26
Üdvözíteni Jézussal35
A pap39
Beni-Abbes43
Egyik napról a másikra50
Krisztus teste56
A legszegényebbek63
Egyetemes szív73
Lelkiség
Ha a gabonaszem nem hal meg89
Názáreti élet92
Jézus - Szeretet98

Jean-Francois Six

Jean-Francois Six műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jean-Francois Six könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv