A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vallomások

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Magyar Helikon
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 698 oldal
Sorozatcím: Helikon klasszikusok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1100 példány bőrkötésben, számozva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Olyan vállalkozásba fogok, amelynek nemvolt soha elődje, s utánzója se lesz. Egy embert mutatok be a maga természetes valóságában; s ez az ember én magam leszek.
Csupáncsak... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Olyan vállalkozásba fogok, amelynek nemvolt soha elődje, s utánzója se lesz. Egy embert mutatok be a maga természetes valóságában; s ez az ember én magam leszek.
Csupáncsak én. Érzem szívem, és ismerem az embereket. Nem vagyok olyan, mint bárki azok közül, akikkel találkoztam: merem hinni, hogy másként vagyok alkotva, mint a létezők közül akárki. Lehet, hogy nem érek többet náluk, de mindenesetre más vagyok. A természet összetörte a mintát, amelyben alkotott; jól tette-e vagy sem, csak akkor ítélhetitek meg, ha elolvastatok.
szólaljon meg bármikor az utolsó ítélet harsonája ezzel a könyvvel kezemben lépek a legfőbb bíró elé. Fennszóval mondom: Ím itt van, amit tettem, amit gondoltam, ami voltam. Egyforma nyíltsággal vallottam meg a jót és a rosszat. Nem hallgattam el semmi rosszat, nem tettem hozzá semmi jót; s ha olykor megtoldottam is valami jelentéktelen cifrázással, mindig csak azért, hogy betöltsem az űrt, amit emlékezetem hiányossága okoz; elfogadtam igaznak, amiről tudtam, hogy igaz lehet, de azt soha, amiről tudtam, hogy hamis. Vissza

Fülszöveg

"Ha emlékem velem együtt múlna el... zokszó nélkül tűrném az igaztalan és múló gyalázatot; de mert nevem végül is élni fog, vele együtt a szerencsétlen ember emlékét is, aki viselte..."
- írja Rousseau az utókornak szánt Vallomások-ban, és kegyetlen őszinteséggel feltárja itt egész életét, tetteit és gondolatait. A rousseau-i humanizmusból és az írói önmegfigyelésből azonban nem szabályszerű önéletrajz született, hanem egy, a világirodalomban szinte páratlan érdekességű regény; zseniális remekmű, melynek erejét és igazságát nem homályosítják el a századok, mert a forradalmár Rousseau realista módon ábrázolja saját magát és korát - és ezáltal sikerül bemutatnia az embert.
A mű a századforduló óta most először jelenik meg magyarul Benedek Marcell és Benedek István méltó tolmácsolásában, Szávai Nándor tanulmánya kíséretében a Helikon Klasszikusok sorozatában.

Tartalom

Első könyv11
Második könyv50
Harmadik könyv92
Negyedik könyv134
Ötödik könyv176
Hatodik könyv223
Hetedik könyv273
Nyolcadik könyv243
Kilencedik könyv392
Tizedik könyv478
Tizenegyedik könyv532
Tizenkettedik könyv574
Utószó641
Jegyzet675

Jean-Jacques Rousseau

Jean-Jacques Rousseau műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jean-Jacques Rousseau könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vallomások Vallomások Vallomások Vallomások

A lapélek foltosak.

Ez a 467. számú példány. A lapélek színezettek.

Állapot:
9.800 Ft
7.350,-Ft 25
49 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv