1.034.876

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Örök életre szökellő vízforrás"

Jean Vanier lelkigyakorlata/Kecskemét 1989. június 26-július 1.

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet
Nagyon örülök, hogy veletek lehetek! Sajnos nem beszélek magyarul, csak ennyit tudok: "Köszönöm" és "Jó napot"! De megpróbálok ennél kicsit többet mondani.
Már egy ideje készülök erre a... Tovább

Előszó

Részlet
Nagyon örülök, hogy veletek lehetek! Sajnos nem beszélek magyarul, csak ennyit tudok: "Köszönöm" és "Jó napot"! De megpróbálok ennél kicsit többet mondani.
Már egy ideje készülök erre a lelkigyakorlatra veletek, de meg kell vallanom, most, hogy itt vagyok, szorongok egy kicsit - bár azt szokták mondani, ez jó jel egy lelkigyakorlat kezdetén. Sok minden miatt aggódom. Persze a legelső az, hogy nem tudok magyarul; a második ok pedig, hogy nem ismerlek benneteket igazán, csak nagyon kevesetekkel találkoztam eddig.
Azt is érzékelem, hogy országotok nagyon mély változásokon megy keresztül, és kétségtelen, hogy a Szentlélek különleges dolgokra hívja most Magyarországon Jézus követőit. Mély elnyomásból a szabadság felé tart ez a nemzet.
Másfél hónapja fölkereshettem a Szovjetuniót, és ott ortodoxoknak, katolikusoknak, pünkösdistáknak és baptistáknak tartottam egy rövid lelkigyakorlatot Azt mondották nekem, hogy meg vannak ijedve, mert nem tudják, hogyan használják a szabadságukat Meg vagyunk ijedve, mondták, mert amíg üldöztek bennünket addig egybetartoztunk. Most megkaptuk a szabadságot és félő, hogy ez megosztottságot fog hozni közénk.
Kétségtelen, hogy a Szentlélek kész arra, hogy ajándékokat adjon! Talán nagyobb bátorságot az üldöztetésben... Moszkvában az üldözés különböző formáiról beszéltünk. Beszéltünk a keménykezű üldözésről, amikor az embereket megverik a börtönökben, vagy pszichiátriai klinikákra zárják. De létezik másfajta üldözés is: a szív üldözése, a szív megkísértése. Ez a fajta üldözés van nagyon elterjedve a nyugati országokban: gazdasági érdekből megkísérteni az emberek szívét. Vissza

Tartalom

ELSŐ ELŐADÁS 3
A lelkigyakorlat. Világunk megtörtsége
MÁSODIK ELŐADÁS 15
Találkozás Jézussal. A szamáriai asszony
HARMADIK ELŐADÁS 25
A kiscsoportos beszélgetésekről. Megérinteni lényünk igazságát
NEGYEDIK ELŐADÁS 35
A közösség a fájdalom és a növekedés helye. A bennünk lakó farkas
ÖTÖDIK ELŐADÁS 47
Ellenségeink. A megbocsátás
HATODIK ELŐADÁS 57
A szenvedés titka. Az együttérzés
HETEDIK ELŐADÁS 71
A lábmosásról. Kiengesztelődés Jézussal
NYOLCADIK ELŐADÁS 79
A feltámadás misztériuma
KILENCEDIK ELŐADÁS 87
A növekedés
TIZEDIK ELŐADÁS 97
Krisztus a szegények szívében

Jean Vanier

Jean Vanier műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jean Vanier könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv