1.035.057

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az inkvizítor felesége

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: I.P.C. Könyvek Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 395 oldal
Sorozatcím: I. P. C. Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-635-465-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Babilon folyóvizeinél ott ültünk és sírtunk, mikor a Sionról megemlékezénk. A fűzfákra, közepette, oda függesztettük hárfáinkat.
Mert énekszóra nógattak ott elfogóink, kínzóink pedig víg dalra,... Tovább

Előszó

Babilon folyóvizeinél ott ültünk és sírtunk, mikor a Sionról megemlékezénk. A fűzfákra, közepette, oda függesztettük hárfáinkat.
Mert énekszóra nógattak ott elfogóink, kínzóink pedig víg dalra, mondván: Énekeljetek nékünk a Sión énekei közül!
137. zsoltár
Krisztus gyilkosai, így neveztek bennünket, pedig nem is mi feszítettük meg Jézusukat; számkivetettek voltunk Babilonban, mikor ő Jeruzsálemben meghalt. Mikor a perzsa király elűzött bennünket második hazánkból, rátaláltunk e napsütötte, termékeny partokra - a földre, mely annyira hasonlít szeretett Palesztinánkra -, és itt is maradtunk.
Több mint ezer éve élünk Szefarádban.
Azt mondják, mikor az Úr megteremtette a világot, Szefarád földje öt áldást kért tőle: kék eget, gyönyörű asszonyokat, halban bővelkedő vizeket, gazdag termést és egy igazságos királyt. Isten mindet megadta nekünk, kivéve ez utolsót - mert ha megadta volna, Szefarád most olyan lenne, mint az éden. Vissza

Fülszöveg

1480-ban a spanyol inkvizíció megkezdi működését Sevillában. Amikor a kikeresztelkedett, de titkon zsidó vallását gyakorló anyja félelmében a tengerbe veti magát, a szép, tizenhét éves Marisolt apja feleségül adja Gabriel Hojedához - a férfihoz, akit teljes szívéből gyűlöl, és aki az inkvizíció szolgálatába szegődött.
A lány, aki szégyellte és elhidegült converso anyjától, nem érti, hogy apja miért döntött így. Az esküvőn ráadásul felbukkan gyermekkori szerelme, egykori vőlegénye, aki felől évek óta nem kapott hírt.
Miután édesapját letartóztatják, Marisol, aki félig szefárd zsidók, félig ókeresztények gyermeke, de a zsidók múltjából csak édesanyjának a szefarádi aranykorról szóló történeteit hallotta, lassan felismeri és felvállalja örökségét, és bátran szembeszáll férjével, annak bátyjával, a kegyetlen dominikánus szerzetessel és Torquemada embereivel. Majd rájön, hogy szerelme, Antonio a conversóknak segít megszökni Spanyolországból, és életét kockára téve csatlakozik hozzá.

Jeanne Kalogridis

Jeanne Kalogridis műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jeanne Kalogridis könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv