1.034.171

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fiú, aki követte az apját Auschwitzba

Igaz történet Gustav Kleinmann naplója alapján

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Kapcsolódó személy

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 510 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-615-5929-23-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Előszó
Ez egy igaz történet. Minden egyes szereplőt, minden eseményt, fordulatot, hihetetlen véletlent történelmi források támasztanak alá. Az ember azt kívánná, bár ne lenne igaz, bár ne... Tovább

Előszó


Előszó
Ez egy igaz történet. Minden egyes szereplőt, minden eseményt, fordulatot, hihetetlen véletlent történelmi források támasztanak alá. Az ember azt kívánná, bár ne lenne igaz, bár ne történt volna meg sosem, néhány eset olyan borzalmas és fájdalmas. De mindez megtörtént, és még vannak, akik túlélték és emlékeznek.
Rengeteg holokauszt-visszaemlékezést írtak már, de ilyet, mint ez, egyet sem. Gustav és Fritz Kleinmann történetében vannak olyan elemek, mint másokéban, de mégis más, mint a többieké. Nagyon kevés zsidó élte át a náci haláltáborok borzalmait az 1930-as évek tömeges letartóztatásaitól a végső megoldás időszakán át egészen a felszabadításig. Ameny-nyire tudom, nem volt olyan apa-fiú páros, akik az elejétől a végéig átélték volna az egész pokoljárást: a náci megszállástól Buchenwaldon át Auschwitzig, a foglyok szervezett ellenállását az SS ellen, a halálmenetet, Mauthausent, a Mittelbau-Dora tábort és Bergen-Belsent. Még kevesebb olyan volt, aki mindezt túl is élte és hazajutott utána. A szerencse és a bátorság is szerepet játszott benne, de ami végül életben tartotta Gustavot és Fritzet, az az egymás iránti szeretetük volt. „Ez a fiú az én legnagyobb örömöm." -írta Gustav buchenwaldi titkos naplójában. - „Erőt adunk Vissza

Fülszöveg


„A fiam a legnagyobb örömöm. Erőt adunk egymásnak. Egyek vagyunk.
Elválaszthatatlanok."
1939-ben Gustav Kleinmannt, a bécsi zsidó kárpitost elhurcolják a nácik. Kamasz fiával, Fritzcel együtt Németországba, Buchenwaldba küldik, ahol elképzelhetetlen megpróbáltatás veszi kezdetét, amikor megverik, éheztetik és a koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket.
Amikor Gustavot áthelyezik Auschwitzba, ami egyenlő a halálos ítéletével, Fritz nem hajlandó elengedni az apját. Miközben átélik a rengeteg szörnyűséget és szenvedést, csupán egyetlen dolog marad állandó, ami életben tartja őket: a szeretet apa és fia között.
A regény alapjául Gustav titkos naplója és egy mélyre ható kutatás szolgált. Az olvasók most először találkozhatnak apa és fia igaz történetével - a bátorság és a küzdelem páratlan mementójával.
Egy megindító elbeszélés egy apa és fia küzdelméről, hogy együtt maradhassanak
és túléljék a holokausztot.

Jeremy Dronfield

Jeremy Dronfield műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jeremy Dronfield könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv