| Kiadó: | Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Felvilágosítás Központja |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 93 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációval. |
| Bevezetés | 5 |
| Életmódunk, táplálkozásunk régen és most | 7 |
| Táplálkozásunk helye a világban | 10 |
| Tápanyagok | 12 |
| Tápanyag- és energiaszükségletünk | 15 |
| Tápanyagszükséglet (táblázat) | 16 |
| Az étkezésünk ritmusa és változatossága | 18 |
| Élelmiszereink | 20 |
| Főzelékek, burgonya | 20 |
| Száraz hüvelyesek | 31 |
| Friss és száraz fűszerek, ízesítők | 34 |
| Gyümölcs | 37 |
| Gabonafélék, őrlemények | 42 |
| Hal, szárnyas, hús, felvágott | 44 |
| Tej, tejtermék | 53 |
| Zsiradékok | 58 |
| Tojás | 60 |
| Táplálkozási betegségek étrendi megelőzése és gyógyítása | 62 |
| Diétás élelmiszerek | 68 |
| Diabetikus készítmények | 69 |
| Diétás késztmények | 71 |
| Egyéb készítmények (korlátozott diétás céllal) | 72 |
| Élvezeti szerek | 73 |
| Utószó | 75 |
| Élelmiszereink tápanyag- és kalóriatáblázata | 77 |
| Forrásmunkák | 91 |