Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jó hír 1992/1-4.

Bibliai folyóirat

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet
"Közel kétezer éve megszűnt már az ókori zsidó állam, és csaknem kétezer éve ott állnak a Szentírásban Jézus Krisztus szavai, melyeket a korabeli zsidósághoz intézett: "elvétetik tőletek... Tovább

Előszó

Részlet
"Közel kétezer éve megszűnt már az ókori zsidó állam, és csaknem kétezer éve ott állnak a Szentírásban Jézus Krisztus szavai, melyeket a korabeli zsidósághoz intézett: "elvétetik tőletek az Istennek országa..." (Mt.21:43). A zsidó nép sorsa iránti érdeklődés mégsem szűnik napjainkban sem.
Az utóbbi időkben széles körben elterjedt az a nézet, hogy a zsidó népnek kulcsfontosságú szerepe lesz Krisztus második adventje előtt, s ezzel egyidőben Jeruzsálemnek és a jeruzsálemi templomnak is. Magyarázatok láttak napvilágot a Jelenések könyvében található millennium (ezeréves időszak) olyan értelmezéséről, hogy ez időszak alatt az Ószövetség népének a "feltámadásával", azaz vallásos aktivitásának a megújulásával számolhatunk. A zsidóság legújabb kori történelmének alakulásában is döntő bibliai próféciák teljesedését látják sokan.
Létezik-e valóban a zsidó nép előtt egy olyan perspektíva, hogy visszanyerik régi kiváltságaikat és megbízatásukat? Miért és hogyan terjedt el a keresztény világban az előbbiekben vázolt nézet? - Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Szentírás alapján a következőkben." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem