798.378

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

"Ez itt a vértanúk vére"

Az 1956 utáni megtorlási eljárások

Szerző
Lektor

Kiadó: Kairosz Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-85784-8-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

Magyarország legnagyobb politikai megtorlásának története - az 1956-os forradalom leverését követő években - négy évtizedig a jól őrzött levéltárak titka volt. A kutatás csak 1990 után indulhatott meg. A szerző úttörő szerepet vállalt e kötet kiadásával, gyarapítva az 56-os irodalmat, a megtorló perek ismertetésével és kritikájával. Most kutatásainak eredményeként öt kiemelt 56-os per kritikai feldolgozását ismerheti meg az olvasó a tárgyalások jegyzőkönyvei alapján.
Sötét időszak tárul fel a könyv lapjain. Egy olyan időszaké, amikor a politikai bosszú elsöpri nemcsak a jogi garanciákat, hanem a józan észt is, teret engedve a vak gyűlöletnek, a hatalom tobzódásának.
Akik 56 forradalmát felnőttként érték meg, és sejtéseik voltak a könyezetükből elhurcoltak sorsáról, most szembesülhetnek a valósággal; akik később születtek és semmit vagy csak valótlanságokat hallottak arról, mi történt 1956/57-ben Magyarországon, végre megismerkedhetnek a való tényekkel.
Ez a mű egyben tisztelgés... Tovább

Jobbágyi Gábor

Jobbágyi Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jobbágyi Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
"Ez itt a vértanúk vére" "Ez itt a vértanúk vére" "Ez itt a vértanúk vére"

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.640 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba