A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A kalandos Simplicissimus I. (töredék)

Egy különös világcsavargó, név szerint Melchior Sternfels von Fuchshaim életének leírása, nevezetesen, hogy mily módon jött e világra, mit látott, tanult, tapasztalt és szenvedett ott, és miért vonult el onnan a maga szántából

Szerző
Fordító
Grafikus
Lektor

Kiadó: Magyar Helikon Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 562 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

A német XVII. század legvéresebb korszakának hű krónikája ez a regény - a német irodalom legnagyobb világirodalmilag is jelentős pikareszk regénye. A harmincéves háború történetét adja, az egyszerű közember, jobbágy, közkatona szemével. Pajzán és véres kalandok sorozata, s valamennyiből - ha sikeres, ha nem - az derül ki: az urak háborújában mindig a szegényember a vesztes fél.
Grimmelshausen e remekének első teljes magyar fordításán kívül, kiadványunk az író többi - apróbb s nagyobb - "simpliciánus" írását is tartalmazza. Az eredeti népiesen vaskos, sok helyütt tudálékos, sajátosan hömpölygő ritmusú prózáját Háy Gyula híven és pontosan ültette át magyarra. A kor történetét, a mű keletkezésének körülményeit és a korabeli, valamint a világirodalomban betöltött helyét Pók Lajos tanulmánya és jegyzetei világítják meg. A kötetet Hincz Gyula rajzai díszítik.

Tartalom

A kalandos német Simplicissimus
Első Könyv7
Második Könyv89
Harmadik Könyv187
Negyedik Könyv275
Ötödik Könyv355
Continuatio azaz Simplicissimus kalandos történetének folytatása és vége441

Johann Jakob Christoffel von Grimmelshausen

Johann Jakob Christoffel von Grimmelshausen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Johann Jakob Christoffel von Grimmelshausen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem