845.571

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Doktor Mengele és a náci haláltáborok

Szerző
Róla szól

Kiadó: Lupuj-Book Kft
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-615-80183-0-2

Fülszöveg

Josef Mengele (1911-1979) a hitleri Németország ikonikus alakja volt. Neve az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban elkövetett szörnyűséges tettek által vált hírhedtté. Ártatlan emberek ezreit ölték vagy kínozták meg parancsára, a tudomány nevében végrehajtott kísérletei a legtöbb esetben csupán rafináltan kitervelt tömeggyilkosságok voltak. A bajor származású Mengele antropológiát és orvoslást tanult, ám a lágerben mellette dolgozó kollégái elsősorban fajbiológusnak tartották. Célja a „tiszta árja faj" megteremtése volt, amely tökéletesen egybevágott a náci törekvésekkel, így az orvos szabad kezet kapott munkája során. Korlátlan hatalmú úr volt, mindenki rettegett tőle, a halál angyalának nevezték. Emberellenes vétkeiért sohasem kellett bíróság előtt felelnie, ám a sors megbüntette: a Harmadik Birodalom bukása után emigrációba kényszerült, és élete utolsó szakaszát a megtorlástól való folytonos rettegésben töltötte.

Tartalom

Auschwitztól Brazíliáig 5
Dél-amerikai emigrációban 27
Haláltáborok és kísérletek 41
Magyar orvos a rémségek közepén 55
Sonderkommando: a speciális egység ellenáll 70
Bujkálás és üldöztetés 88
Tábori orvosok 98
Mengele „mesterei" 114
Menekülés közben 149
Végítélet 182

Johann Schulze

Johann Schulze műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Johann Schulze könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem