1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Utazás Itáliában

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Genius Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félbőr Gottermayer kötés
Oldalszám: 419 oldal
Sorozatcím: Nagy irók - Nagy irások
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sorszámozott kiadás. Végh Gusztáv iparművész címlapjával és könyvdíszeivel, 3 egykoru rajz reprodukciójával illusztrálva. Weiss L. és F. nyomdája Sorbonne-tipusú betűivel összesen 1500 számozott példányban nyomtatta 1922 márciusában. Az aranyozott gerincű félbőr kötést Gottermayer Nándor készítette.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1786. - Franciaországban már inognak a régi világ alapjai, már messziről felpiroslik a közeledő szörnyű végítélet mindent felemésztő tüze, Rajnán innen még békességben, apró torzsalkodásokban... Tovább

Előszó

1786. - Franciaországban már inognak a régi világ alapjai, már messziről felpiroslik a közeledő szörnyű végítélet mindent felemésztő tüze, Rajnán innen még békességben, apró torzsalkodásokban szunyadoznak az apró fejedelemségek, kisebb-nagyobb államok, csak Nagy Frigyes a kemény porosz nyugtalanítja a szomszédait.
Kivirult, tetőfokát érte a harmincéves háború leromlásából, dermedtségéből feltápászkodó, új erőre kapott Európa anyagi és erkölcsi teljessége. Az egymás fölé telepedett néprétegek, osztályok véglegesnek hitték és óhajtották helyzetüket, Angliában még nem űzték hontalanságba a kézművesek ezreit, tizezreit, öröklétre építettek a fejedelmek, az udvari rendek, egyházak urai, a nemesek, a föld birtokosai, a polgárok; késő ivadékok biztonságát, jóvoltát óhajtotta most már mindenki megalapozni. A kegyetlen tréfákat kedvelő anyaföldnek kellett időről időre rettentő kataklizmákkal eszméletre téríteni a tenyerén nyüzsgő emberbolyt, hogy semmi sem örök. - Lissabon 1755. Messina 1784.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv