984.718

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amadeus

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Bárd Ferenc és Fia
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 559 oldal
Sorozatcím: Szép Irások
Kötetszám: 19
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Hornyánszky Viktor R.-T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szerző két körülményre szeretné felhívni az olvasó figyelmét Amadeus Müller személyére vonatkozóan, akinek életét és munkásságát ez a könyv beszéli el.
Édesanyja élettörténete az egyik előző... Tovább

Előszó

A szerző két körülményre szeretné felhívni az olvasó figyelmét Amadeus Müller személyére vonatkozóan, akinek életét és munkásságát ez a könyv beszéli el.
Édesanyja élettörténete az egyik előző regényben, a THERESE-ben található. De az itteni történet nem folytatása e régebbi regénynek, noha az anya alakja itt egyszer megint felbukkan. Némely olvasóban talán érdeklődés támad, hogy megismerkedjék azokkal a körülményekkel, amelyeknek a férfi Amadeus életét köszönheti. Ez esetben a THERESE című regény elolvasásával kielégítheti kíváncsiságát.
Bár mindkét könyv szereplői - a THERESE-éi is és az AMADEUS-éi is, - tisztára költött személyek, a szerző mégis készséggel közli az olvasóval, hogy az „Atlantropa-terv", amely a nagy vizierőmü főmérnökét a regényben lelkesíti, nem pusztán saját képzeletének szüleménye, hanem azt Hermann Soergel, egy bajor építőmester fia gondolta ki, aki jelenleg Münchenben él. E hatalmas tervet minden legapróbb műszaki és tudományos részletében Soergel és más kiváló mérnökök, a tudomány és a közgazdaság férfiai, fáradságos közös munkával, hosszú évek alatt, pontosan kidolgozták. Soergelnek és munkatársainak tanulmányai, melyek az Atlantropa tervre vonatkoznak, a legutóbbi esztendők során is többször napvilágot láttak a sajtóban. Vissza

John Knittel

John Knittel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: John Knittel könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Amadeus Amadeus Amadeus Amadeus Amadeus Amadeus Amadeus Amadeus

A borító sarkai kopottak, a lapélek és néhány lap foltosak. Néhány lap sarka vágáshibás, az előzéklap sarka hiányos.

Állapot:
1.980 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba