844.834

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Wittgenstein és a pszichoanalízis

Szerző
Fordító

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím: Posztmodern találkozások
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-367-957-5

Fülszöveg

Sigmund Freud és Ludwig Wittgenstein kortársak voltak. Freud megalkotta a pszichoanalízist, Wittgenstein pedig talán a XX. század legnagyobb filozófusa volt.

Mindkét gondolkodót alapvetően foglalkoztatta az a tény, hogy becsapjuk önmagunkat. Freud pszichiátriai szempontból közelítette meg a problémát - gyógyítani szerette volna a neurózist, a pszichózist, a perverziót és hasonló betegségeket. Feltételezte, hogy olvasói keresztüllátnak az általa leírt neurotikusok öncsalásain. Wittgenstein viszont ironikusan közelít önmagához és az olvasókhoz, s véleménye szerint szinte teljesen biztos, hogy félrevezetés áldozatai vagyunk, még akkor is, ha hagyományos analitikus vizsgál bennünket. Arra ösztökél, hogy átérezzük: a nyelv, az értelem és a tudás nem más, csak vékony háló a mélység fölött.

A Wittgenstein és a pszichoanalízis című kötet posztmodern találkozásra invitálja a két nagy bécsi gondolkodót. A megválaszolandó kérdés a következő: a két filozófia közül vajon melyik nyújt... Tovább

John M. Heaton

John M. Heaton műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: John M. Heaton könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem