A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Hogy nő a vetés

Kézi könyv a növény chemiai alkatáról, szerkezetéről és életéről mezőgazdasággal foglalkozók számára

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: K. M. Természettudományi Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 404 oldal
Sorozatcím: Természettudományi Könyvkiadó Vállalat
Kötetszám: 12
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Írta Johnson W. Sámuel a Yale College-en az elemző és a mezőgazdasági vegytan tanára; a Connecticut állambeli Gazdasági Egyesület vegyésze; az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának tagja. Hetvenegy, a szöveg közé nyomatott fametszetű ábrával. Az 1876-ik évi könyvilletmények első kötete a Könyvkiadó Vállalat aláírói számára. Franklin-Társulat nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az utolsó tizenkét évben szerzőnek kötelessége volt a Yale College tudományos iskolájának egyik osztályában a mezőgazdasági vegytanból és élettanból évenként előadásokat tartani. E kötet ama... Tovább

Előszó

Az utolsó tizenkét évben szerzőnek kötelessége volt a Yale College tudományos iskolájának egyik osztályában a mezőgazdasági vegytanból és élettanból évenként előadásokat tartani. E kötet ama tanulmányoknak köszöni eredetét, melyek ez előadások előkészítésekor tétettek. Szerző szándéka szerint e kötet egy oly sorozat megnyitója, mely a mezőgazdaságra alkalmazott vegytant és élettant egész kiterjedésében fogja tárgyalni. Abban a reményben nyújtja a közönségnek e kötetet, hogy az angol irodalomban már régóta érezhető hézagot pótol vele.
Az utóbbi évek alatt a haladás a tudomány ez ágaiban igen jelentékeny volt. Sok angol, franczia és különösen német búvár tevékenységének köszönhetjük, hogy a mezőgazdasági vegytan megszűnt a speculativ szellemek monopoliuma lenni, s hogy ma már e tudomány a tények és alapelvek szigorú tanulmányozásával szerzett helyes alapon nyugszik. A növény-élettan szintén tetemesen előre haladt; sok haszontalan lomhalmaztól megtisztult és több olyasmit vivott ki, a mi a földművelés mesterségére közvetetlen befolyással van.
Szerző e művében elegendő számú és teljességű adatok nyomán egy oly alapmunka írására törekedett, mely a növény természetéről és szükségleteiről igaz és arányaiban hű képet nyújtson, a gazdasági tanulónak előkészületül szolgáljon a növény táplálkozás teljes lényegének fölfogására, s ennek következtében szabatos megitélésre annak, hogy a termés miként és mily mértékben függ egy részt a légkörtől, más részt a talajtól. Vissza

Tartalom

Acidum muriaticum103
Aetheres (illó) olajok74
Agyagföld 113
Alagcsövek bedugulása gyökerek által235
Alaktalan keményítő 47
Aleuron90
Algák (moszatok)101
Aljak értelmezése70
Alkáli fémek108
Alkáli- (égvényes) földek109
Alkáli-földek fémei109
Alkáli-földek szerepe180
Alkáliák70
Alkáliák kémszere71
Alkáliák szerepe180
Alkalopidok95
Alkohol fűrészporból59
Állandó arányok törvénye30
Alma281
Alma sejtjei206
Almasav72
Almasavas mész72
Almasavas sók119
Alom hamva361
Aluminium113
Alvó rügyek244
Ammoniak, szénsavas32
Ammoniak a növényekben92
Ammoniak-sók120
Ammoniak-sók a növényekben120
Anyag 8
Apatit118
Arab mézga54
Arabinsav54
Arendt, a kén és kénsav meghatározása178
Arendt, a zabnövény elemzése124
Arendt, tanulmánya a zabnövényről187
Árpa-czukor56
Árpa gyökhajszálai226
Árpa gyöksisakja218
Árpa hamu-elemzések133
Árpa közelebbi alkatrészei361
Árpa közelebbi alkatrészei részletezve368
Arrow-rod46
Arsén a növényekben108
Áthasonlítás304
Áthelyezkedése az anyagoknak a növényben201
Átjárhatósága a sejteknek214
Atómok30
Atóm-súly30
Átültetés236
Avenin85
Bab, levél, metszete267
Babérbogyó-faggyú75
Babszem285
Bab, hamu-elemzések135
Bab, közelebbi alkatrészei362
Bárium a növényekben 179
Bassorin55
Beivódás325
Beivódó képesség326
Bél 250
Bélsugarak257
Berlini kék98
Beszivárkodás333
Bevezetés1
Bibe (stigma)273
Bobita (pappus)282
Bogyó281
Bokrosodás216
Borkő72
Borkősav72
Borkősavas sók119
Borsó, hamu-elemzések135
Borsó közelebbi alkatrészei362
Borsó végső alkatrészei29
Bretschneider tanulmánya a zabnövényről187
Bróm104
Brucit111
Burgonya, hamu-elemzések137
Burgonya-gumó miért lisztes?209
Burgonya-gumó szerkezete és metszete258
Burgonya közelebbi alkatrészei360
Burgonya közelebbi alkatrészei részletezve366
Burgonya végső alkatrészei29
Burgonyalevél likacsai267
Burgonyaszár metszete262
Burgundi répa, hamu-elemzések138
Burgundi répa, közelebbi alkatrészek360
Butyrin75
Búza gyökerei224
Bőza, hamu-elemzések133
Búza közelebbi alkatrészei részletezve368
Búza-mézga83
Búza-szalma közelebbi alkatrészei365
Búza végső alkatrészei29
Búzér termése178
Bütyök 320
Cactus senilis, calcium-só van benne174
Caesium109
Saffein95
Calcium110
Cambium252
Casein84
Cassava48
Caulerpa prolifera213
Cautó-fa166
Cellulose39
Cellulose-csoport39
Cellulose kémszere42
Cellulose meghatározása43
Cellulose vegyalkata43
Cerasin54
Chemiai jelek31
Chemiai képletek33
Chlór102
Chlór a tengerpareti növényekben 166
Chlór, lényeges-e a növénynek?163
Chlór szerepe a növényben182
Chlórammonium154
Chlórhydrogén103
Chloridok102
Chlórkálium118
Chlórnátrium119
Chlorophyll (levélzöld)94
Chlorophyll megkívánja a vasat183
Church, a magvak fajsulyáról289
Citromsav72
Citromsavas sók119
Chochenille-tinktura, savak és alkáliák kémszere71
Colloid anyagok331
Compositae növények280
Cotyledon254
Cryptogámok205
Crystalloid-anyagok331
Cyan98
Cyanidok98
Cyanophyll94
Családok279
Csavar-fegyő gyöklsisakja218
Cseresznye-mézga54
Csésze272
Csésze-levelek272
Csíra283
Csírázás290
Csírázás chemiai physiologiája297
Csírázás feltételei292
Csírázás tüneményei291
Csomók244
Csonkítás245
Csont-phosphát118
Csontár281
Czimere a kukoriczának274
Czirok-czukor57
Czukor a gabonákban61
Czukor a növénynedvben316
Czukor meghatározása59
Czukorrépa hamu-elemzések137
Czukorrépa részletes elemzése352
Darwin a rovari termékenyítésről275
Darwin hypothesise278
Dextrin52
Diastase300
Dió281
Dohány, hamu-elemzések361
Dendonald műve a mezőgazdasági vegytanról4
Edények216
Edénynyalábok a kukoriczaszárban249
Edényszövet216
Égés18
Égetett gipsz116
Egyaljú mészhosphát118
Egyenértékű helyettesítés az aljaknál184
Egylaki növények274
Egyszikű magvak284
Egyszikűek (endogének)220
Elbokrosodás246
Elefáncsont-dió209
Elemek9
Élesztő gomba206
Életerő204
Életerő a gyökereknél241
Életerő a magvaknál285
Élettan10
Emulsin85
Endogén növények249
Eyuisetum hyemale167
Erdei fenyő fasejtjei259
Erek a levélen266
Eremacausis (lassú égés)20
Éretlen magvakból származó növények287
Erjesztők, élesztők (fermentek)301
Ernyősök281
Erő9
Erők10
Exogén növények219
Exogének219
Extract-anyagok300
Ezüst szemecskék257
Fa40
Fa hamva358
Fa-levelek hamva362
Fa-papír41
Fa-rost43
Fa-sejtek252
Fa-szövet215
Faféle szárak263
Fában a víz mennyisége311
Faj277
Fehérje81
Fehérje-félék aránya a növényi temrényekben93
Fehérje-félék átszivárkodása343
Fehérje-félék a zabnövényben194
Fehérje-félék az állati táplálkozásban88
Fehérje-félék kölcsönös viszonya87
Fehérje-félék vagy fehérje-neműek jellege és alkotása79
Felbőr250
Fellobbanás149
Felszívó erő székhelye a gyökérben230
Felszívódás a gyökérbe221
Fémek96
Fémi elemek108
Feszültség a növényben350
Fibrin82
Fluor a növényekben104
Folyadékok szivárgása330
Folyása a növénynedvnek309
Fonó növények hamva356
Fonnyadás313
Fructose (gyümölcsczukor)57
Fuchsia virága273
Fűféle szárak263
Füvek, hamu-elemzések140
Füvek közelebbi alkatrészei364
Gabona-keményítő46
Gabona-magvak részletes elemzése354
Gabona-neműek hamu-elemzései133
Gallusz-sav94
Gázok eloszlása a növényben343
Gypsz116
Glaabersó (csodasó)116
Gliadin (növényi enyv)85
Globulin81
Glucose (szőlőczukor)57
Glucosidák (czukorképzők)61
Glycerin77
Gombák205
Gubacscsersav94
Gumók247
Gyapot, hamu-elemzések139
Gyapotmag-pogácsa360
Gyapot-szál40
Gyde kisérlete a gyökér ürülékeiről240
Gyök-hajak225
Gyök-hajtások247
Gyökmetszvények219
Gyöktörzs246
Gyökér megkülönböztetve a szártól218
Gyökér szerepe a táplálkozásban239
Gyökérhatás télen312
Gyökér-hatás, utánozva339
Gyökér-kiürülések240
Gyökértermények, hamu-elemzések138
Gyökértermények közelebbi alkatrészei359
Gyökerek érintkezése a földdel228
Gyökerek megrepedése347
Gyökerek mennyisége224
Gyökerek, mint tárházak232
Gyökerek szerkezete216
Gyökerek táplálék után járása223
Gyökerek víz után járása234
Gyököcske203
Gyöksisak217
Gyujtó-papír119
Gyümölcs281
Gyömölcs-czukor57
Gyümölcsök hamva357
Gyümölcsök vegyalkata370
Gyümölcsöztetés275
Gyüledékek173
Gyűrűzés320
Gyűrűzése a szárnak320
Haberlandt a magvak élettartamáról287
Haemoglobin81
Hagymák248
Hajcsövi vonzódás328
Hajszál-gyökerek238
Hallett pedigree buzája127
Hallier kisérlete a festékek felszívódásáról344
Hamu (növényeké)13
Hamu (zabtermésé)195
Hamu-alkatrészek95
Hamu-alkatrészek állapota a növényben176
Hamu-alkatrészek fölöslege171
Hamu-alkatrészek fölöslegének mire fordítása172
Hamu-alkatrészek, melyek nélkülözhetetlenek129
Hamu-alkatrészek szerepe a növényekben179
Hamu-arányok táblái122
Hamu-arányok ingadozásai126
Hamu (változatok) az alkatban140
Hamu (növényeké) elemzési táblák133
Hamu (növényeké) rendes alkotása147
Hamuzsír114
Háncs-sejtek252
Háncs-szövet215
Három aljú mészphosphát118
Hártya nedvesedése335
Hártyák befolyása a nedvek mozgására343
Hártyán árszivárkódás332
Hegyi kristály104
Héj256
Henrici kisérlete málna-gyökerekkel235
Himpor273
Hoibrfenk, mesterséges termékenyítés276
Húsa a gyümölcsnek206
Húsfibrin83
Husos gyökerek232
Hüvely (csőte)282
Hüvelyes növények282
Hüvelyesek hamu-elemzése135
Hüvelyesek közelebbi alkatrészei366
Hydrogén22
Hydrogén a csírázásban303
Indák245
Ingadozások határai a hamu-alkatrészekben130
Inulin51
Irányzó erő okai349
Isomeria64
Iz, czikk244
Jegenye-fenyő gyökerei226
Jelzés, chemiai32
Jeruzsálemi articsóka206
Jód a növényekben103
Jód-oldat 42
Juhar, nedvkifolyás belöle311
Juharczukor57
Káli108
Káli-lúg108
Káli-sulphát116
Káli tengeri és tengerparti növényekben160
Kálium108
Kálium chlorid118
Kálium-hydroxyd108
Káposztaszár metszete39
Karamel57
Karó-gyökerek219
Kaszat (akéna)282
Kávé-csersav94
Keményítő a fában316
Keményítő-czukor48
Keményítőfélék (amyloidok)39
Keményítő-félék átalakulásai62
Keményítő kémszere48
Keményítő meghatározása50
Keményítő mennyisége a növényekben49
Keményítő-oldat a csírázásban202
Keményítő tulajdonságai47
Kémszerek a fehérjefélékre80
Kén25
Kén a zabban177
Kéncyanallyl99
Kénessav25
Kénessav a zabban202
Kénfémek26
Kén-hydrogén26
Kénkálium99
Kénsav26
Kénsavhydrat100
Képző207
Képlő elemei a táplálkozásnak89
Kéreg250
Kéreg hamva358
Kerek-répa hamu-elemzések138
Kerekrépa közelebbi alkatrészei259
Kétalju mész-phosphát117
Két évi növények232
Kétlaki növények275
Kétszikű magvak284
Kettős borkősavas káli72
Kettős szénsavas káli114
Kettős szénsavas nátron114
Kigőzölgés a levélzetből268
Kiizzadása a hamu alkatrészeknek173
Kisérleti állomások Németországban8
Kiszivárkodás333
Kiürülés a gyökéren át240
Kiválasztó képessége a növénynek308
Kiverődés a leveleken175
Kocsonyás kovasav106
Konyhasó119
Kovaföld104
Kovasav104
Kovasav a dohányban166
Kovasav a fonó anyagokban168
Kovasav a hamuban167
Kovasav a zabban181
Kovasav nem gátolja a növény megdűlését181
Kovasav nem szükséges a növényeknek166
Kovasav szerepe a növényben180
Kovasavas kálium104
Kovasavhydrát105
Korcs, korcsképződés276
Könnyű magvakból származó növények288
Kristályok a növényben173
Kristályszerű aleuron91
Krumpli-czukor58
Kukoricza, hamuelemzések134
Kukoricza közelebbi alkatrészei366
Kukoriczapapír41
Kukoriczaszem átmetszete283
Kukoriczaszár249
Kut-víz vegyalkata154
Kvarcz104
Lactose62
Laurin75
Laurus canariensis léggyökerei238
Léggyökerek233
Légjáratok a növényben270
Légkör szerepe308
Legumin84
Len rostszála40
Leucophyll94
Levegő bejutása a növény belsejébe269
Levél felbőre265
Levelek likacsai266
Levelek mesterséges nyomás alatt347
Levelek szerepe a táplálkozásban307
Levelek szerkezete264
Levélzet teendői269
Levélzet, vas hiányában fehér183
Levélzöld94
Levulose57
Liebig a könnyű magvakról185
Lignin40
Likacsossága a növényi szöveteknek324
Linolein75
Lithion, Lithium109
Lithium a növényekben178
Lóher, esőverte173
Lóher hamva354
Lóher, oldható és oldhatatlan hamu-alkatrészei177
Londet a magvak életképességéről286
Lógyapot42
Lugozott hamu115
Mag282
Magbél282
Magfehérje283
Mágnes vaskó112
Magnésia111
Magnésia vándorlásai a zabban202
Magnésia-hydrát111
Magnésium110
Magnésiumchlorid102
Magtestecske207
Magtok (petefészek)281
Magvak282
Magvak hamva133
Magvak vegyalkatának egyformasága130
Maláta-czukor59
Maláta vegytana298
Mangán112
Mangán nem helyettesítheti a vasat183
Manganoxyd a hamuban163
Manganoxydok leírása112
Manna62
Mannit62
Margarin75
Maró káli108
Maró nátron109
Megalvás80
Meghatározása a cellulosénak43
Meghatározása a czukornak59
Meghatározása a fehérjeféléknek92
Meghatározása a keményítőnek50
Meghatározása a víznek37
Meghatározása a zsírnak78
Mennyiségi viszonyok a növényi alkatrészek közt184
Mesterség és tudomány1
Mesterséges termékenyítés276
Mész110
Mész lényeges a növény életre155
Mész-sulphát116
Mész-szuperphosphát118
Mész-víz19
Metapectin-sav67
Metarabin-sav54
Mézharmat60
Mézga mennyisége a növényben55
Mezőgazdaság mestersége1
Mezőgazdasági kísérleti állomások Németországban8
Mezőgazdasági termények vegyalkata354
Millon80
Mogyorófa-levelek vesztesége áztatás által173
Molekulák32
Molekulár-súlyok32
Mucidin85
Múmia-búza286
Murias Sodae (konyhasó)119
Mustár gyökhajszálai225
Műnyelv, növénytani280
Mycose62
Myristrin75
Nádczukor56
Nádczukor mennyisége növényekben57
Napraforgó nedve317
Nátrium109
Nátrium-hydroxyd109
Nátron109
Nátron ingadozásai a mezei terményekben157
Nátron kell-e a mezőgazdasági növényeknek?155
Nátron pótolhatja-e a kálit?159
Nátron-sulphát116
Nátron tengeri és tengerparti növényekben160
Nedv309
Nedv, felszálló319
Nedv, leszálló320
Nedv, savanyú és lúgos344
Nedv tavaszi folyása311
Nedv vegyalkata315
Nedvek (növényi)309
Nedvesség, a csírázásnál293
Nehéz fémek111
Nehézkedés befolyása a növésre350
Nem, nemek279
Nemfémek97
Nicotin95
Nitrocellulose42
Nitrogén20
Nitrogén a csírázásnál303
Nitrogén a hamuban96
Nitrogén tulajdonságai20
Nitrogén viszonya phosphorsavhoz185
Nobbe et Siegert kísérletei a tatárkával170
Norton, a zabnövény elemzései124
Növényi caesin85
Növényi fehérje82
Növényi fibrin83
Növényi pergament42
Növényi savak69
Növénynedv keringése309
Növénynedvek áramlásának okai324
Növénynyálka55
Növény-szövetek215
Növekedés iránya348
Növés213
Növése a gyökereknek217
Növés le- és fölfelé352
Nyers cellulose44
Olaj (mustár-)99
Olaj a magvakban73
Olajok tulajdonságai73
Oldat a vízi művelésre152
Oldható keményítő302
Oldható kovasav105
Olein75
Oleinsav77
Ólom a növényekben179
Oltott mész110
Osmometer333
Osmosis (átszivárkodás)332
Osmosis mechanikai hatása a növényre345
Osmosis a gyökér-hatásban338
Osztályok279
Osztályozás279
Oxydok20
Oxygén a csírázásnál294
Oxygén az áthasonításnál305
Oxygén előfordulása a hamuban97
Oxygén tulajdonságai16
Palmitin75
Palmitinsav77
Para257
Parenchyma (sejtszövet)215
Párta (corolla)272
Pectin65
Pectinsav66
Pectose65
Pectosinsav66
Pedigree-búza127
Penész205
Pete2373
Petefészek (ovarium)273
Phanerogámok (virágos növények)279
Phantóm-csokrok41
Phloridzin61
Phosphor27
Phosphor a fehérjefélékben87
Phosphor különféle növények csírájában76
Phosphorit118
Phosphoros olajok28
Phoisphorsav21
Phosphorsav a zab termésben201
Phosphorsavhydrát101
Phosphorsavas káli117
Phosphorsavas mész118
Phosphorsavas nátron117
Phosphorsavas sók szerepe a növényekben180
Phosphorsavas sók viszonya a fehérjefélékben185
Pikkelyes rügy243
Pillangós növények281
Pinit62
Polygonum convulvulus termékenyülése275
Polyva274
Polyva hamva356
Porfészek273
Porszálak272
Prosenchyma216
Protagon77
Protein-testek78
Protoplasma207
Pufók-gomba214
Quercit62
Régi magvakból származó növények287
Rendek279
Répa-czukor57
Réz a növényekben113
Rizs, hamu-elemzések134
Rizs közelebbi alkatrészei368
Rozsda206
Rubidium109
Rubidium hatása a zabban179
Rügy fejlődése nyomás alatt347
Rügy szerkezete242
Saccharose (nádczukor)56
Salétrom, salétromsavas kálium119
Salétromsavas sók a növényekben92
Salicin61
Salicornia102
Salm-Horstmar kísérletei mesterséges talajokban150
Salsola160
Sárgarépa, hamu-elemzések138
Sarjak245
Sanssure kísérlete a borsos mentával171
Savak értelmezése70
Savak kémszere71
Savanyú elemek97
Saxifraga crustata175
Sejt-növények205
Sejt-szerkezet206
Sejt-szaporodás213
Sejt-szövet215
Sejt-tartalom211
Sejt-tartalom átalakulásai212
Sejtek alakja209
Sejtek nagysága213
Sejthártya megvastagodása210
Sejtközök209
Sejtmag207
Seregek279
Selyme a kukoriczának274
Sikér (glutén)83
Sikér-casein84
Silicátok104
Silicium104
Só-szesz103
Sók értelmezése70
Sók a növények hamvában113
Sók tulajdonságai71
Sósav103
Sóskasav69
Sóskavas ammoniak70
Sóskavas mész70
Sóskavas mész a diófa levélben175
Sóskasavas sók119
Spárga, hamu-elemzések159
Stearin75
Stearinsav77
Sulphátok27
Sulphátok a lóherben177
Sulphátok szerepe179
Sulphidek (kénfémek)26
Sulphitek100
Szágó48
Szájacskák (stomata)266
Szalma244
Szalma, hamu-elemzések135
Szalma közelebbi alkatrészei356
Szappanok76
Szappanosodás77
Szár, endogén251
Szár, exogén255
Szár-szerkezete248
Szárak elágazók244
Száraz időjárás hatása a növényekre127
Szemek a burgonyán218
Szén a hamuban97
Szén tulajdonságai14
Széna hamva354
Szenesítés15
Szénsav98
Szénsav a hamu elemzésekben132
Szénsav, mint növényi táplálék309
Szénsavas káli114
Szénsavas mész115
Szénsavas nátron114
Szénsavas sók (carbonátok)114
Szerkezete a növénynek203
Szervek204
Szerves (organikus) anyag13
Szervetlen anyag13
Szervezet (organismus)204
Szétfolyós118
Szijácsfa263
Szik249
Szilfa-gyökerek235
Színfa263
Szirmok273
Szivárkodás folyadékoknál330
Szivárkodás sebessége331
Szívókák217
Szóda, nyers-114
Szóda-só115
Szőlőczukor57
Tabashir167
Takarmánynövények hamva354
Talaj-gyökerek233
Talaj teendői308
Tannin61
Tao-foo85
Tapadás10
Tapadás okozta mozgás328
Tapadt víz39
Tápanyagok mozgása a növényben320
Tapióka48
Táplálkozás a csíranövényeknél297
Táplálkozás a növénynél306
Tápszere a növénynek306
Taraczk247
Tatárka, hamu-elemzések135
Tatárka közelebbi alkatrészei359
Tatárka közelebbi alkatrészei részletezve364
Teak-fa174
Tejczukor62
Tej-edények262
Tengeri moszatok káli-tartalma161
Tenyészeti szervek205
Tenyészeti víz, szabad víz39
Terjeszkedés a gyökereknél222
Termékenyítés275
Természettan10
Termő szervek205
Termők273
Theobromin95
Thlaspi, var. calaminaris179
Timsó felbomlása, szivárkodás útján342
Titán107
Titán-sav107
Tobzos növények281
Tobzos-fák sejtjei257
Tojás fehére81
Tok282
Toszkániai kalapos-buza127
Többszörös arányok31
Tökéletes virág274
Tökféle gyümölcs282
Tölgy-csersav94
Töménység (a növényi tápláléké)154
Tömöttség (magvaké)289
Törzsrügy283
Tradescantia zebrina léggyökerei239
Tragant-mézga55
Trommer czukor-kémszere59
Üszög206
Üveg105
Vadgesztenyefa, hamu-elemzések142
Válfaj277
Változatok okai126
Vas111
Vas szerepe a növényben182
Vasoxyd112
Vasoxyd állapota a növényben176
Vasoxyd lényeges a növényeknek161
Vasoxydok leírása112
Vasoxydul111
Váz-növények41
Végső alkata a növényi anyagoknak29
Vegybontás30
Vegyrokonság29
Vegyrokonság legyőzetve az átszivárkodás által342
Vegytan10
Vegyület29
Venyige gyökér-ereje230
Venyige vérzése311
Venyige vérzése, könyezése231
Vér-fibrin82
Veres fenyő bélsugarai257
Veres hó206
Veres lóher-széna végső alkatrészei29
Veres répa festő-anyaga345
Vetemények vegyalkata354
Vetés mélysége296
Viaszk73
Viaszk75
Viaszk a zabnövényben194
Világosság hatása a csírázásra294
Világosság hatása a növés irányára353
Viola calaminaris179
Virág272
Viszonyok a cellulose és pectose-csoport közt68
Viszonyok a növényi savak és keményítők közt73
Viszonyok a zsírok és keményítők közt78
Víz a friss növényekben37
Víz a légszáraz növényekben38
Víz a növényben függ a talajtól347
Víz beivódása a gyökerekbe229
Víz beivódása a magvakba337
Víz-fürdő38
Víz-gyökerek233
Víz-képződése25
Víz meghatározása38
Víz-üveg105
Víz, vegyalkata37
Vízi művelés150
Vízmentes kénsav100
Vízmentes kénsav100
Vízmentes kovasav104
Wiegmann és Polstorff kísérletei129
Wolf kísérletei tatárkával147
Zab, hamuarányai különböző részeiben124
Zab, hamu-elemzések134
Zab, közelebbi alkatrészei részletezve368
Zab súlya hektoliterneként145
Zabnövény alkata és növése188
Zabtermés súlya holdanként188
Zamia spiralis gyökere233
Zanthophyll94
Zink112
Zsír a zabtermésben194
Zsírok73
Zsírok aránya a növényi temrényekben78
Zsírok átalakuklása keményítővé298
Zsírsavak77
Zsurló vagy békarokka167

Johnson W. Sámuel

Johnson W. Sámuel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Johnson W. Sámuel könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv