1.035.008

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A reménység lovagja

Életrajzi regény Luis Carlos Prestesről

Szerző
Fordító
Róla szól

Kiadó: Révai Könyvkiadó Nemzeti Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 232 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötet verseit Gáspár Endre fordította. Nyomtatta a Budapesti Szikra Nyomda NV.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

NEHÉZ FELADATOT vállalt magára Jorge Amado, a jelenleg Csehszlovákiában élő világhírű brazil író, amikor nekifogott Luis Carlos Prestesről szóló regényének.
Kicsoda e regény hőse? - A Brazil... Tovább

Előszó

NEHÉZ FELADATOT vállalt magára Jorge Amado, a jelenleg Csehszlovákiában élő világhírű brazil író, amikor nekifogott Luis Carlos Prestesről szóló regényének.
Kicsoda e regény hőse? - A Brazil Kommunista Párt főtitkára, a brazil nép egyik legnagyobb fia, Amerika egyik nagytehetségű politikusa és hadvezére.
A kommunista vezetőkről, a népek élharcosairól nem könnyű írni. Nem egy emberről, annak családjáról, közvetlen környezetéről, viszontagságairól kell szőni a regény szálait, hanem a munkásosztály élcsapatáról, az egész népről, gyakran - és jelen esetben is - egy egész világrészről. A kommunista vezető élettörténete elválaszthatatlan pártja és népe történetétől, Luis Carlos Prestes élete is egybeforrott a brazil nép és a brazil Kommunista Párt történetével.
Jorge Amado megoldotta a nehéz feladatot. Regényében megismerkedünk Prestes-szel, „Brazilia legigazibb fiával, legfényesebb csillagával", a „Reménység Lovagjával", ahogy a dolgozó nép: munkások, matrózok, parasztok és rabszolgák elnevezték; és megismerjük egy ismeretlen vagy rosszul ismert, világrésznyi óriás ország népét és történelmét.
Braziliáról a multban legfeljebb annyit tanítottak nálunk, hogy fővárosa, a gyönyörű fekvésű Rio-de-Janeiro, kalandorok és bűnözők menedékhelye. A kalandosregények előszeretettel választották színterül a titokzatos Amazonász partját, krokodilok, óriáskígyók, halálos mérgű rovarok és fejzsugorító indiánok birodalmát. Az újságok néha hírül adták, hogy „a világtermelés egyensúlya érdekében" mennyi ezer vagon kávét, kakaót vagy cukrot öntöttek a tengerbe. Arról is írtak néha-néha az újságok, hogy Braziliában vagy más délamerikai államban forradalom tört ki s az agyonrendjelezett tábornoki klikkek marakodását a hatalom felett kicsit úgy néztük, mint valami operettet. Vissza

Jorge Amado

Jorge Amado műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jorge Amado könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv