A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A sötétség mélyén/A titokzatos idegen

Két kisregény

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 187 oldal
Sorozatcím: Olcsó könyvtár
Kötetszám: 790
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-15-0931-1
Megjegyzés: A Sötétség mélyén című regény alapján készült, Francis Ford Coppola rendezésében az Apokalipszis most című Oscar-díjas film.

Fülszöveg

Az író regényei, melyek egzotikus vidékeken játszódnak (A sötétség mélyén például Kongó őserdőiben, A titokzatos idegen Hátsó-India partvidékén) a kalandorok és tengerészek életének romantikus külsőségei között az emberi természet rejtélyeit kutatják; tehát e férfias kalandregények voltaképpen a legmodernebb prózairodalom finom, árnyalatos jellemábrázolást és etikai érzékenységét foglalják magukba.
A sötétség mélyén a vagyonszerzés ádáz, állatias küzdelmeiről szól, s egy elefántcsontgyűjtő telep sátánivá torzuló alakjairól. A titokzatos idegen pedig egy újonnan kinevezett, fiatal hajóskapitány fantasztikus kalandjáról: az első útja előtti éjszakán a hajóra kapaszkodik egy hozzá hasonló fiatal tengerésztiszt, aki gyilkosságot követett el. A kapitányra hárul a kötelesség, hogy elítélje vagy felmentse őt, s neki kell elrejtenie a hajón, amíg meghozza az ítéletet.

Tartalom

A sötétség mélyén (fordította: Vámosi Pál)6
A titokzatos idegen (fordította: Katona Tamás)130
Utószó (írta: Katona Tamás)185

Joseph Conrad

Joseph Conrad műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Joseph Conrad könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem