797.994

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Köszönet az Életért (dedikált példány)

Egy túlélő visszaemlékezése

Szerző
Fordító
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Judith Magyar Isaacson szerző és Baik Éva fordító által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.

Fülszöveg

A szerző - hajdani kaposvári fiatal lány - magával ragadó elbeszélése végigvezeti az olvasót védett és boldog magyarországi gyermek- és ifjúkorától a deportálás és a német koncentrációs táborok szörnyűségein át a felszabadulásig és házasságáig egy amerikai tiszttel.
Judith Magyar Isaacson szinte minden keserűség nélküli hangja, egyszerű, eleven elbeszélésmódja újabb bizonyítéka az emberi lelkierő, szellem győzelmének: a szerző és társnői az auschwitzi tábor embertelen körülményei között is felismerték, hogy humorral és fantáziával könnyíthető a borzalom elviselése, és erőt, reményt meríthetnek belőle a túlélésre, Radnóti szavaival - a szabad emberi sorsra.
"Negyvennégy évig várt Judith Isaacson, amíg képesnek érezte magát, hogy megnyissa emlékeinek zsilipjét. Hálával tartozunk neki, hogy volt bátorsága újra átélni a borzalmakat, hogy ez a nagyszerű könyv létrejöhessen "- írja dr. Bernard Lown, a Nobel-díjjal kitüntetett Nemzetközi Orvosmozgalom a Nukleáris Háború Megelőzéséért... Tovább

Tartalom

Előszó. Honnan van ereje mosolyogni?7
Köszönöm, tanár úr!11
Nagyapa megmenekül22
Négy év36
A mi tábornokunk53
Ember és barack69
Megérkezés77
Idegen égitesten86
Együtt maradni!104
Egyedül a parancsnokkal109
A választás115
Sára ivadékai124
Felszabadulás Lipcsében136
Az én amerikai kapitányom143
Visszatérés Kaposvárra157
Eljött a megbocsátás ideje?170
Függelék. Levelek Maine-be197
Források207

Judith Magyar Isaacson

Judith Magyar Isaacson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Judith Magyar Isaacson könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány) Köszönet az Életért (dedikált példány)

A címlapon a szerző, Judith Magyar Isaacson és a fordító, Baik Éva névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.840 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba