A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Salomo és Ursula

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 273 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 220
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Juhani Peltonen (sz. 1941) regénye, a Salomo és Ursula, az utóbbi évek legeredetibb finn irodalmi alkotása. Az író ironikusan és mégis bensőségesen ábrázolja két beilleszkedni nem akaró fiatal pokoljárását. A könyörtelen embertelenséggel szemben csupán passzív emberségüket tudják felmutatni, s ez még a szép halálhoz sem elegendő. A két antihős szeretetteljes-ironikus ábrázolása, a természetes természetellenes szituációk halmozása s a két fiatal bukásainak sajátos lírai-groteszk bemutatása egyrészt arra utal, hogy az író a pusztán elutasítani tudó, ám mégis az emberit képviselő fiatal pár mellett foglal állást, másrészt arra figyelmeztet, hogy a puszta elutasítás még drámai konfliktusokat sem, csupán abszurd helyzeteket szülhet.

Juhani Peltonen

Juhani Peltonen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Juhani Peltonen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv