826.998

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szakállszárító (minikönyv)

Aforizmák

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szegedi Nyomda
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Papír védődobozban. Kiadott példányszám: 300 Nyomda: Szegedi Nyomda Készült a Grünn Orbán által alapított első szegedi nyomda 170. évfordulója évében. A könyv pontos mérete: 44 x 62 mm. Egy fekete-fehér fotóval.

Fülszöveg

Ez az állandó rovat lenne az én vitézi telkem. Eleget harcoltam világéletemben a tollal, a jövendő hódító fegyverével igazságokért, szépségekért, gazságok és csúnyaságok ellen, talán megérdemlem ezt a pár láb állandó teret, amelyet igyekszem ezután is az igazság és szépség nefelejcseivel teleültetni.

Most egyenlőre egy marék aforizmát hozok, amelyet némelyek gondolatnak neveznek. Termékeny makói magányomban két vers között vetettem papírra őket, némelyik aktuális, az élet és irodalom legkülönbözőbb területeiről valók.

Egy író véleményei és vallomásai, mind rövid, akár a sóhajtás, és kicsi, mint a bors. Remélem, senki sem fog rágalmazást és becsületsértést találni bennük. Hiszen ezek csak: aforizmák

Tartalom

Aforizmák7
Gondolatok a színházban49
Egyről-másról65
Tanügy83
Szegedi mozaik91
Kossuth99
Utószó105

Juhász Gyula

Juhász Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Juhász Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv) Szakállszárító (minikönyv)

A borító kissé foltos, kopott. A lapélek enyhén foltosak. A kötés megtört.

A felső lapélek színezettek. Papír védődobozban.

Állapot:
3.200 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba