1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szánthó Imre

Kiállítási katalógus/Szánthó Imre festőművész 70. születésnapja alkalmából rendezett gyűjteményes kiállítása a Szentendrei Képtár-ban 1995. március 16.-április23.

Fordító
Róla szól
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Szentendrei Képtár
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Fekete-fehér illusztrációkkal. Angol nyelvű előszóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szánthó Imre itt él közöttünk Szentendrén. Jelenléte, közéleti szereplése, többirányú szervezési munkája, hozzászólásai egy-egy aktuális témához, figyelemfelhívása a régmúlt idők eseményeire,... Tovább

Előszó

Szánthó Imre itt él közöttünk Szentendrén. Jelenléte, közéleti szereplése, többirányú szervezési munkája, hozzászólásai egy-egy aktuális témához, figyelemfelhívása a régmúlt idők eseményeire, személyiségeire, a ma élők megsegítése - s folytathatnánk a sort - mind itt élésének nyomai. Emellett képzőművészeti tevékenysége is sokrétű: textiltervek, akvarellek, tus- és ecsetrajzok, linómetszetek, szitanyomatok, temperaképek, montázsok, karikatúrák, képlevelek, bélyegzőrajzok kerülnek ki a keze alól.
1935-ben, a család szentendrei letelepedése után 6 évvel már biztos rajzkézséggel örökítette meg Szentendre hangulatos, ódon atmoszféráját: mintegy krónikásként "jegyezte le" a korabeli házakat és utcákat.
Rajzai között rég letűnt vagy átalakított szentendrei épületekre és emlékekre bukkanhatunk. S ma is folyamatosan meríti témáit Szentendre utcáiról, a Dunapartról és a város jellegzetes természeti adottságairól. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szánthó Imre Szánthó Imre Szánthó Imre Szánthó Imre Szánthó Imre
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv