1.031.437

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye

Regény

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R. T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím: Verne Gyula összes munkái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egy könyvbe kötve. Mindkét mű öt-öt egész oldalas fekete-fehér képpel illusztrált. "A Dunai hajós" képeit Geiger Richárd, a "Kamp Ole sorsjegye" képeit Nemes Mihály rajzolta. Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-t. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A sigmaringeni verseny.
1876 augusztus 5-én, szombaton este lármás tömeg tartotta megszállva a „Halászok találkájá"-hoz címzett vendéglőt. Ének, kiabálás, pohárcsengés, taps és felkiáltások... Tovább

Előszó

A sigmaringeni verseny.
1876 augusztus 5-én, szombaton este lármás tömeg tartotta megszállva a „Halászok találkájá"-hoz címzett vendéglőt. Ének, kiabálás, pohárcsengés, taps és felkiáltások zűrzavaros lármává olvadtak össze, melyet csaknem szabályos időközökben zajos „hoch"-kiáltások harsogtak tul, amelyekkel a németek kifejezést szoktak adni kitörő örömüknek.
A vendéglő ablakai egyenesen a Dunára nyíltak Sigmaringennek, e csinos városkának szélén, mely fővárosa a nagy középeurópai folyam forrásvidékén elterülő Hohenzollern porosz tartománynak.
A kapu feletti cimtáblán szép góthikus betűkben olvasható meghívásnak engedve, itt gyűltek össze a „Dunai Ligá"-nak, a partmenti különböző nemzetiségekhez tartozó halászok szövetségének tagjai. Vidám összejövetel poharazás nélkül elképzelhetetlen s ép ezért itt is telt korsókból és telt poharakból itták a jó müncheni sört és Magyarország tüzes borát. Persze egyúttal mindenki dohányzott is és a nagy terem egészen elhomályosult a zamatos illatú füsttől, mely szakadatlanul ömlött a hosszúszárú pipákból. És ha a bajtársak nem is láthatták, de annál jobban hallhatták egymást, hacsak nagyot nem hallottak.
Amily csendesek és szófukarok a horoghalászok hivatásuk gyakorlása közben, ép oly lármásak, sőt a világ leglármásabb emberei, mihelyt félretették szerszámjukat. Viselt dolgaik elbeszélésben rendszerint versenyeznek a vadászokkal, ez pedig nem jelent keveset.
Ép befejezték az erőteljes reggelit, mely mintegy száz résztvevőt gyűjtött a vendéglő asztala köré, valamennyien lovagjai a horogvesszőnek, éber figyelői a kávának, fanatikus hivei a horognak. Délelőtti foglalkozásuk, a félreállított számtalan palackból ítélve, kétségtelenül kiszárította torkukat. Most a sokfajta likőrön volt a sor, melyet a találékony emberiség jóvoltából kávé után szokás kihörpinteni. Vissza

Tartalom

A dunai hajós1-119
A sigmaringeni verseny5
A Duna forrásánál16
Brusch Ilia utitársa22
Ladkó Szerge31
Dragoss Károly35
Kék szemek38
A vadász és a vad46
Egy női arckép51
Dragoss kudarcai61
Fogságban71
Az ellenség hatalmában75
A törvény nevében83
A bűnvizsgálat96
Ég és föld között97
Közel a célhoz104
Az üres ház107
A vizen112
A dunai hajós115
Zárszó119
Kamp Ole sorsjegye125-238

Jules Verne

Jules Verne műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jules Verne könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv