A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Plující mesto

Az úszó város - Prorazili blokádu/Az ostromzáron át

Szerző
Grafikus

Kiadó: Nakladatel Jos. R. Vilímek
Kiadás helye: Prága
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott, színezett kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 184 oldal
Sorozatcím: Romány Jul Vernea
Kötetszám:
Nyelv: Cseh  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv kötése kiadói aranyozott, festett, illusztrált, piros egészvászon sorozatkötés. Fekete-fehér rajzokkal gazdagon illusztrált. Szép állapotú példány!
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Ezernyolcszázhatvanhét március 18-án érkeztem Liverpoolba. Úgy volt, hogy a Great-Eastern pár nap múlva New-Yorkba indul s én is vele akartam utazni. De csak puszta... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Ezernyolcszázhatvanhét március 18-án érkeztem Liverpoolba. Úgy volt, hogy a Great-Eastern pár nap múlva New-Yorkba indul s én is vele akartam utazni. De csak puszta kedvtelésből, minden egyéb cél nélkül. Az a gondolat csábított, hogy ezen az óriási gőzösön szeljem át az Atlanti-óceánt. Ebből az alkalomból természetesen meg akartam nézni Észak-Amerikát is, de csak mellékesen. Első volt a Great-Eastern és a Cooper által dicsőitett Új-világ csak utána következett.
Ez a gőzös a hajóépítés igazi remeke volt. Nem is hajó, hanem valódi úszó város, egy darab igazi föld, mely elszakad az angol területtől s átvitorlázván az oceánon, az amerikai kontinenshez tömörül. Képzeletben már láttam a roppant tömeget, amint a hullámokon libeg, amint kacagja az ellene támadó szelek tehetetlenségét, a szörnyű tenger hiábavaló dühét: és láttam, amint föl sem veszi az egekig csapkodó hullámokat, hanem nyugodtan siklik tova a háborgó elemben, amely pedig dióhéjként hányja-veti még az oly nagy hadihajókat is, mint a Warrior, meg a Solferino.
De képzeletem mégis jóval a valóságon innen maradt. Mert nemcsak ezt láttam és tapasztaltam az utazás alatt, hanem megértem sok olyan dolgot is, amihez a tengernek és hajózásnak semmi köze sincs.
Vissza

Julius Verne

Julius Verne műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Julius Verne könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv