1.034.944

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szülőföldtelenül

Szerző

Kiadó: Bába és Társai Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: A Tisza Hangja
Kötetszám: 65
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9144-77-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az író második könyvét ajánlja a Tisztelt Olvasónak a kiadó, amely most is írói álnév alatt jelent meg.
A Naplómmal kettesben című könyvében az anya mindennapi szorongásaival, félelmeivel, a... Tovább

Előszó

Az író második könyvét ajánlja a Tisztelt Olvasónak a kiadó, amely most is írói álnév alatt jelent meg.
A Naplómmal kettesben című könyvében az anya mindennapi szorongásaival, félelmeivel, a börtönbe került fiáért folytatott elszánt harcával találkozhattunk. A mindenét feladni képes szerető gondoskodást megrázóan láttatja velünk.
Most az írói álnévnek másfajta, de a körülményeket tekintve még súlyosabb ok - a szülőföld kényszerelhagyása, a gyökértelenné válás - a kiváltója.
Tito halálával a soknemzetiséget kordában tartó abroncs lazult, majd Jugoszlávia felbomlásához vezetett. Kezdődött még vértelenül Szlovénia elszakadásával, majd valóságos háborúba torkollt Horvátország önállóságának kivívásával. Szemben állt a két had, a jugoszláv reguláris sereg felett Seselj szabadcsapata lövi a horvátokat, azok visszatüzelnek, de az álnokságot nem ismerve fel, találataik, halálos lövéseik nem az aljas támadókat pusztítja, de már nincs visszaút, vér hömpölyög, az áldozatok százait eldózerolják.
Mit jelentett e háború - amely a kilencvenes évek elején zajlott le - a magyaroknak, a harcra kényszerítetteknek, a szülőföldjüket sírva elhagyóknak? A válaszra várva érdemes elolvasni Jusztin Harsona újabb művét.
Az újabb - boszniai - háború után a repülők éjjeli zaja ma nem csak utazást, a távolságok legyőzését jelenti a Magyarország déli területén élőknek, hanem mennek bombázni Jugóba, ölik a védteleneket is... de ez még megírásra vár.

Szeged, 2000 tavasza

A kiadó Vissza

Jusztin Harsona

Jusztin Harsona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jusztin Harsona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv