A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Banánháború

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 313 oldal
Sorozatcím: Albatrosz Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

1954. június 19-én, a háború kitörését követő napon Guatemalában, Puerto Barrios kikötőváros közelében egy katonai szerelvény összeütközik a szembejövő személyvonattal. A szerencsétlenségért a szolgálatvezetőt, egy Felipe Mendoza nevű félvért tesznek felelőssé. Megszökik. Később azonban a pályaudvar szolgálati helyiségében holtan találják. Több embert őrizetbe vesznek, és azt nyomozzák: van-e kapcsolat a merénylet, a vonatösszeütközés és a szolgálatvezető meggyilkolása közt. Mendoza egyik nőismerősét agyonlövik. De valóban volt-e szerepe a vasúti szabotázsban? És ki az az egyenruhás férfi, aki koszorút helyezett a kivégzett nő sírjára? Az izgalmas regény háttere a guatemalai "banánháború": az a nyílt és felháborító beavatkozás, amelyet az Egyesült Államok egy banántröszt érdekeinek védelmében indított el a földosztó quatemalai kormány ellen.

K. H. Poppe

K. H. Poppe műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: K. H. Poppe könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv