1.034.727

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam)

A Magyar Sportlövő Szövetség hivatalos lapja - VIII. évfolyam 3-12. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Sportpropaganda Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: Magyar Lövész
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiányzik az 1-2. szám. Néhány fekete-fehér ábrával és korabeli hirdetéssel illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Versenybíróink 1968 évi működéséről

Hagyományossá vált életünkben, hogy év végével számadást teszünk a végzett munkáról. Az MSSz Versenybíróküldő Bizottsága is összefoglalta az elmúlt év... Tovább

Előszó

Versenybíróink 1968 évi működéséről

Hagyományossá vált életünkben, hogy év végével számadást teszünk a végzett munkáról. Az MSSz Versenybíróküldő Bizottsága is összefoglalta az elmúlt év tapasztalatait, tanulságait, összegezni kívánta a helyes és helytelen közreműködéseket. Vegyük sorra, mik voltak az elmúlt esztendő különböző hibái;
Elsőként tisztázni kell, mit is jelent az, hogy "vezető verserybíró"? Felelős a verseny alatt történtekért, a közreműködő versenybírók tevékenységéért. Ügyel a verseny zavartalanságára, szabályosságra. Ez a beosztás a legnagyobb birói ismereteket, szakértelmet és rátermettséget követeli. Ez a beosztás az, amit egyes rendező egyesület szeretne a maga részére kisajátitani azzal, hogy a versenykiírásban a versenybíróság elnökét névszerint megnevezi. A Bíróküldő Bizottság az előre megnevezetteket általában két oknál fogva nem veszi figyelembe.
1. A rendező egyesület tévesen értelmezi a "rendezőbizottság elnöke" meghatározást és teendőit összekeveri a "versenybíróság elnöké"-nek teendőivel. 2. A teljes pártatlanság és a részrehajlás elkerülésének biztosítására jobb, ha az illetékes szakszövetség jelöli ki a vezetőbíró személyét.
Nagyon sok konkrét példa adódott az elmúlt évben arra, hogy igen kevés olyan versenybíró van, aki 100 %-ig megfelel erre a beosztásra, dacára annak, hogy igen'nagy tapasztalattal rendelkeznek és szakmailag is megfelelőek, de a verseny menetét formálisán ki hagyják siklani a kezükből. Megfigyelésünk az, hogy a kiküldött vezetőbírók többsége kényelmi szempontból nem azt a feladatot végzik el, mint amit kellene. Pl. a vezetőbíró értékel, vagy csak egy kisebb csoport működését figyeli, esetleg még a szeszesital fogyasztásától sem tartózkodik. A baráti alapon vezetett versenyek esetében a versenybírók 'többségé tagja valamelyik egyesületnek és valahogy "kölcsönösségi" alapon dolgoznak. Előfordult, hogy az a versenybíró, aki aláírta az eredményjegyzéket, ugyanazon mint versenyző is szerepelt. Ez szabálytalan. Tanulság; hogy, ha valaki mint vezetőbíró van kiküldve, akkor csak a verseny vezetésével törődjön és a segítés mellett versenybíró társainak munkáját ellenőrizze is.
- A versenyek másik vezető személye az értékelést vezető bíró, Feladata; a céllapok kiértékelésének ellenőrzése, vitás esetekben döntés hozatal, rangsorolás. Mi a helyzet ezen a téren? Megállapításunk, hogy a versenybírók többsége nincs felszerelve a kellő segédeszközökkel /érintésmérő, nagyító, hosszlyukmérő, stb./. Ez sajnos országos probléma! Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam) Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam) Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam) Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam) Magyar Lövész 1969. (nem teljes évfolyam)

Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
19.800 Ft
7.920 ,-Ft 60
40 pont kapható
Kosárba
konyv