1.034.996

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Élet-Jel-Képek"

Pirk László festőművész kiállítása a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériájában 2004. október 22. - 2005. január 30./Exhibition of the painter László Pirk in the Skanzen Galéria from the 22nd October 2004 till the 30th January 2005/Ausstellung des Malers László Pirk in der Skanzen Galéria vom 22. Oktober 2004 bis 30. Januar 2005/Kiállítási katalógus

Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 15 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-7376-38-0
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Színes reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy festő, főképp ha van időgépe, amelyet a szakralitás is mozgat, könnyen bele tudja élni magát olyan helyzetekbe, amelyekben a valóságos földdarabok - a táj szemünkbe ivódott öntőformái - csupán... Tovább

Előszó

Egy festő, főképp ha van időgépe, amelyet a szakralitás is mozgat, könnyen bele tudja élni magát olyan helyzetekbe, amelyekben a valóságos földdarabok - a táj szemünkbe ivódott öntőformái - csupán keretét, jóllehet drámai keretét adják valaminő kultikus színháznak. Ennek a teátrumnak a mélyén nem a harlekin által kikacagott idő csillan meg, mintegy időtlenséget sugallván is egy kissé a halált jelképezve, hanem az életünkből kitörülhetetlen labirintus.
Pirk László ennek a labirintusnak a foglya. Festészete pedig az onnan való kitörés, az önmagát folyton tisztítani igyekvő mámoros léttudat jelképe.
Mitológiai, főképp az antikvitásban gyökerező színházának kráterrendszere ezért nem a kövek hallgatag fenségét, a megmerevedett vulkánt visszhangozza, hanem a boltozatok, kapuk, oszlopok, lépcsősorok működő lélegzetét.
Van valami félelmetes ebben a háborgó sóhajtásban. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
"Élet-Jel-Képek" "Élet-Jel-Képek"
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv