1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Támadásvariációk a modern labdarúgásban

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-450-886-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az amerikai vb-re hozott új játékszabályok egyértelműen arra születtek, hogy minél jobban segítsék a támadó szellemű labdarúgást. A gól, mint a jó támadások „végterméke" a közönség szórakozása... Tovább

Előszó

Az amerikai vb-re hozott új játékszabályok egyértelműen arra születtek, hogy minél jobban segítsék a támadó szellemű labdarúgást. A gól, mint a jó támadások „végterméke" a közönség szórakozása szempontjából döntő tényezővé lépett elő, hisz mára a labdarúgás üzleti „show business"-é lépett elő- Tehát nem mindegy, mennyien kíváncsiak a mérkőzésekre, hisz a szponzorok is csak akkor fektetik a csapatokba pénzüket, ha előbb-utóbb hasznot látnak belőle, A támadás tehát kezdi visszanyerni fontosságát a védekezés és támadás egységében.
Wiel Corver, a neves holland edző kidolgozta technikai alapgyakorlatait, amit a világ számos országában alkalmaznak már. Corver éveken át tanulmányozta a sztár játékosok mozgását, technikai megoldásaikat. Ezekből a megfigyelésekből alakította ki gyakorlatait. Elméletének lényege, hogy az ügyetlenebbik végtagot úgy kell fejleszteni, hogy a játékosok ízületeiben nagyfokú lazaság alakuljon ki. Olyan gyakorlatsorokat dolgozott ki, amellyel a lábat „kézérzékké" fejleszti ki. Mindezt azért említem meg, mert párhuzamot érzek azzal a gondolatommal, hogy miért ne lehetne alap támadásvezetési formációkat kidolgozni az edzők taktikai fegyvertárának bővítésére.
Rengeteg eredményes támadásvezetést tanulmányoztam a nemzetközi bajnokságokból, kupaküzdelmekből. Arra az elhatározásra jutottam, hogy ezeket rendszerbe foglalva, mintegy gyakorlatgyűjtemény lehet szakemberek számára. Taktikai edzéseken fel lehetne használni, természetesen figyelembe véve játékosállományunk képességeit.
Azt vallom, hogy egy csapat minél több tudatosan begyakorolt támadási szisztémát alkalmaz, annál eredményesebben tudja felvenni ellenfeleivel a küzdelmet. Ha ehhez még hozzáteszik a játékosok egyéniségüket, kreativitásukat, akkor a csapatjáték taktikai szintje mindig magasabbra emelkedhet, és ezáltal nőhet az eredményességi mutató is.
Ez a könyv az itt lerajzolt és leírt gyakorlatokkal akar hozzájárulni ehhez a nemes célhoz.
A szerző Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
A modern taktika és játékrendszer 4
Együttes támadás 13
Támadásvezetési gyakorlatgyűjtemény
Pozíciós játék 20
Kontratámadások 40
Biztonságos labdabirtoklásra épülő támadások 79
Szélen vezetett támadások 99
Kombinált támadások 140
Standard szituációk
Szabadrúgás-variációk a támadóharmadban 161
Szögletrúgás-variációk 180
A '94-es Word cup legszebb támadásai 188

Kállai Imre

Kállai Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kállai Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv