807.636

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Pedagógiai alapfogalmak II.

A kereskedelmi tanulók bolti szakoktatói számára/Kéziratként, Kísérleti tananyag

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.

Tartalom

A bolti oktatás módszertani kérdései
Pedagógiai és oktatástani (didaktikai) alapfogalmak5
Nevelés, oktatás, képzés5
Az oktatástan (didaktika) tárgya és alapfogalmai9
Ismeret10
Jártasság11
Készség12
Képesség14
Az ismeretszerzés útja15
Az oktatás folyamata16
A tanulók megismertetése a konkrét tényekkel18
A tapasztalati anyag feldolgozása, elemzés, absztrakció és általánosítás útján19
Az ismeretek megszilárdítása21
Az ismeretek gyakorlati alkalmazása22
Az ismeretek, jártasságok, készségek ellenőrzése23
A gyakorlati (bolti) oktatás megszervezése a kereskedelemben26
A gyakorlati oktatás célja és a gyakorlati oktató ideológiai, kereskedelmi (szakmai) és pedagógiai felkészültsége26
Az oktatás és a bolti munka27
A tanóra jellegű oktatás28
Gyakorlás30
A gyakorlati oktatás tervszerűsége31
A gyakorlati oktatás módszerei33
A tananyag szóbeli kifejtésének módszerei34
Elbeszélés, leírás, leírás jellegű közlés34
Magyarázat35
Beszélgetés36
A bemutatás módszerei37
A munkafolyamatok bemutatása szakoktató által37
Bemutatás különféle szemléltető eszközök segítségével, áruk, gépek, munkaeszközök stb. bemutatása39
A gyakorlatok módszerei40
Csoportos gyakorlat40
Egyéni gyakorlatok41
A tanulók állandó irányítása a gyakorlat közben41
Tanulmányi kirándulások42
Önálló megfigyelések43
A szakirodalommal való foglalkozás44
A szakoktató felkészülése az oktatásra45
A kereskedelmi szakoktatásra vonatkozó rendelkezések
A keresekedelmi tanulóképzés rövid története51
Néhány szó a kereskedelmi tanulóképzés legújabb történetéről, szervezeti hovatartozásáról51
A kereskedelmi tanulóképzésre vonatkozó rendelkezések54
Jelentkezés kereskedelmi (vendéglátóipari) tanulónak54
Felvételi feltételek54
A jelentkezés módja és ideje55
A felvételre jelentkezők elbírálása55
A szerződtetést megelőző kötelező orvosi vizsgálat56
Egyéb kötelező orvosi vizsgálatok a tanulóidő alatt57
Kereskedelmi és vendéglátóipari szakmák57
Szerződtetés és beíratás58
Emeltszintű tanulóképzés58
Tanítási napok. Osztályok kialakítása60
A tanulók alapbérrendszere61
A tanulók jutalékrendszere63
Otthondíj64
A tanulók jutalmazása és premizálása65
Munka-, és védőruha, védőétel stb. juttatás66
Kedvezményes étkezés66
Közlekedési költségtérítés67
A tanulók szabadsága67
Tankönyv- és tanszerellátás, tornafelszerelés, sportfejlesztési hozzájárulás68
Költségtérítés68
Ipari tanuló igazolvány (ellenőrző könyv)68
Az iskolai mulasztások igazolása69
Felmentés testnevelés alól70
Az átlagos tanulmányi eredmény megállapítása72
Gyakorlati oktatás, szakmai szintek, szintvizsgák73
Köpenyviselés75
Fakultatív nyelvoktatás75
Munkavédelem76
Szakmunkásvizsga78
A szakmunkásvizsgázott tanulók besorolása80
Szerződésbontás. Tanulóviszony megszűnése80
Szocialista munkaverseny81
Szakma Ifjú Mestere mozgalom84
Óratervek86
A kereskedelmi szakközépiskola89
A kereskedelmi szakközépiskolák óratervei90
A tanulók munkahelyi oktatásának megszervezése93
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pedagógiai alapfogalmak II.

Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
540 Ft
210 ,-Ft 60
2 pont kapható
Kosárba