844.086

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Színház és dráma a tanításban

Előszó

TIE - Theatre in Education
Az alcímben szereplő rövidítés, annak kifejtése, s ami mögötte van, amit jelent, az Angliában és a világ számos más országában széles körben ismert: a TIE színházi... Tovább

Fülszöveg

TIE (Theatre in Education) - a rövidítés, annak kifejtése, s ami mögötte van, amit jelent, az Angliában és a világ számos más országában széles körben ismert: a TIE színházi irányzat, nevelési módszer, és egyben társulatok hálózata. Olyan - gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó - társulatok munkájáról van itt szó, amelyek a színház és a dráma eszközeivel nevelnek, oktatnak.
"Az emberek gyakran úgy érzik, hogy a tanulás és a szórakozás között óriási a különbség. Az első lehet ugyan hasznos, de kellemesnek csak a második mondható. (...) Nos, minderről csak annyit mondhatunk, hogy a tanulás és a szórakozás szembeállítása nem törvényszerű; nem is mindig volt így, és nem is kell így maradnia. (...) A színház mindig is színház marad, még akkor is, ha a nevelő szerepet vállal fel. És ha az a színház jó, akkor szórakoztató is lesz." (Brecht)
"A legjobb TIE-előadások bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a színház és a tanulás kitűnően megfér egymás mellett. Pontosabban: nem lehetetlen... Tovább

Tartalom

Bevezető (Kaposi László) 5
Tony Jackson: Nevelés vagy színház? 12
John O'Toole: Színházi és drámai dimenziók 30
Steve Nolan: Vér és méz 44
Mike Kenny: A vizet látva 54
Cockpit TIE: Kancsóvirág 66
Kaposi László: Fehérlófia 75
Takács Gábor: Eszterlánc 100
Lipták Ildikó: A nevetés ára 114
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem