1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magyar Nemzeti Galéria
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jubileumok lehetőséget adnak arra, hogy visszatekinthessünk egy fejlődési szakaszra, a tanulságokat felhasználjuk a mában és a jövőben.
Ebben az évben ünnepeljük a világ első győztes... Tovább

Előszó

A jubileumok lehetőséget adnak arra, hogy visszatekinthessünk egy fejlődési szakaszra, a tanulságokat felhasználjuk a mában és a jövőben.
Ebben az évben ünnepeljük a világ első győztes szocialista forradalmának 60. évfordulóját. Az Auróra ágyúja az egész emberiség fejlődésének menetét változtatta meg és a világban mélyreható változásokat indított el, amely tart azóta is. Az emberek milliói tisztelettel adóznak a Nagy Október szellemének és a Szovjetuniónak.
A győztes proletárforradalom a kultúrában is forradalmian újat hoz, megteremtve a szocialista kultúrát. Azt a kultúrát, amely magába olvasztja a meglévő legjobb hagyományokat, megőrzi az értékeket és a meglévő kultúrát a marxista világnézet szellemében fejleszti tovább.
Szolnok megye művészeti hagyományai közül az egyik legértékesebbként a Szolnoki Művésztelep alapításának 75. évfordulóját ünnepeljük. A Művésztelep létrejötte következménye és folytatása volt annak a festői múltnak, amely Pettenkofennel kezdődött a Tisza-Zagyva találkozásánál a múlt század közepén. A Tiszatáj megejtő szépsége, az itt élő emberek munkájának, mindennapjainak megörökítése sok művészt vonzott ide azóta hosszabb-rövidebb időre. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977 A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977 A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977 A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977 A Szolnoki Művésztelep Jubiláris Kiállítása 1902-1977

A könyvön amatőr védőborító található, mely a gerinchez lett ragasztva.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
8 pont kapható
Kosárba
konyv