| Előszó | 9 |
| Bevezetés | 11 |
| Káposztafélék | 13 |
| Fejeskáposzta | 13 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 13 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 14 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 15 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 17 |
| A termék termelői és exportcsomagolása | 21 |
| Kelkáposzta | 23 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 23 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 23 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 24 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 26 |
| A termék termelői és exportcsomagolása | 26 |
| Kínai kel | 27 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 27 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 28 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 30 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 33 |
| A termék termelői és exportcsomagolása | 34 |
| Karalábé | 35 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 35 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 36 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 37 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 38 |
| A termék termelői és exportcsomagolása | 38 |
| Karfiol | 41 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 41 |
| A tájtermelő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 41 |
| A karfiol ápolási munkái | 43 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 44 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 46 |
| A termék betakarítása, termelői és exportcsomagolása | 50 |
| Bimbóskel | 52 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 52 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 53 |
| A bimbóskel ápolási munkái | 54 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 55 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 57 |
| A termék betakarítása, termelői és exportcsomagolása | 61 |
| Vöröskáposzta | 64 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 64 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 64 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 66 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 68 |
| A termékre vonatkozó egyéb termesztési és kereskedelmi teendők | 68 |
| Brokkoli | 69 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 69 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe és a fontosabb fajták | 69 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 71 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 73 |
| A termékre vonatkozó egyéb termesztési és kereskedelmi teendők | 75 |
| Évelő zöldségfélék | 77 |
| Spárga | 77 |
| A termelés helyzete nagysága és viszonyai | 77 |
| A világ jelentősebb spárgatermesztő országai | 79 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe | 80 |
| A termesztett spárgafajták | 81 |
| A spárga telepítése és ápolási munkái | 85 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 89 |
| A spárga termesztésének gazdaságossága | 94 |
| A spárgatermékre vonatkozó EU minőségi szabvány | 97 |
| A spárga szedése, felvásárlása, feldolgozása és exportcsomagolása | 103 |
| Kabakos növényeink | 111 |
| Görögdinnye | 112 |
| A termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 113 |
| A tájtermő területek meghatározó szerepe | 117 |
| A termesztett görögdinnyefajták | 119 |
| A görögdinnye talaj- és tápanyagigénye | 124 |
| A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 127 |
| A görögdinnye-termesztés gazdaságossága | 144 |
| A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 148 |
| A görögdinnye betakarítása, a termés szedése | 152 |
| A görögdinnye termelői és exportcsomagolása | 153 |
| Melléklet | 156 |
| Irodalom | 157 |