kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Lapkiadó Vállalat Kereskedelmi Irodája |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 72 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal, grafikákkal illusztrált. |
| Az év ünnepei, téli népszokások | 2 |
| Ünnepi előkészületek | 4 |
| Ehető karácsonfadíszek | 5 |
| Mézes függelék I. | |
| Mézes-diós függelék | |
| Vaníliás függelék | |
| Vaníliás karikák | |
| Édes perecek | |
| Linzer | |
| Gesztenyés szaloncukor | |
| Karácsonyesti ajánlatunk | 6 |
| Halászlé pontyból | |
| Rizses halragu | |
| Pontyszelet tejfölben sütve | |
| Rántott pontyfilé tartármártással | |
| Húsos csontleves | |
| Kacsasült aszalt szilvával | |
| Zöldséges kacsa | |
| Töltött kacsa | |
| Halfilé vajasan | |
| Sertéskaraj, roston sütve | |
| Jércemell roston | |
| Pulykaleves | |
| Csemege pulykasült | |
| Töltelékajánlatok töltött pulykához | 7 |
| Töltelék | |
| Gesztenyetöltelék | |
| Gesztenyével töltött pulykamell | |
| Gombával tűzdelt töltött pulyka | |
| Gőzölt libapecsenye | |
| Tűzdelt szárnyashúsok | |
| Desszertek (gyümölcskészítmények) | 8 |
| Aszalt szilva vörösborban | |
| Gyümölcsserleg | |
| Grape-fruit-koktél | |
| Vaníliaparfé | |
| "Nagymama" mézes, narancsjammal | |
| Lángoló palacsinta, banánnal töltve | |
| Banánkrém tejszínhabbal | |
| Gesztenyehab | |
| Töltött narancs | |
| Italok | 9 |
| Vegyes gyümölcslé | |
| Ribizlikoktél | |
| Narancskoktél | |
| Banánkoktél | |
| Málnakoktél | |
| Cseresznyekoktél | |
| Alkoholos narancskoktél | |
| Terítés | 10 |
| Reggelihez | |
| Ebédhez | |
| Vacsorához | |
| Alkalmi, ünnepi asztal | |
| Néhány tanács a tálaláshoz | |
| Ki mit reggelizik? | 11 |
| Vendégfogadás - ünnepeken | 12 |
| Borleves | |
| Amerikai tea | |
| Indiai tea | |
| Tejszínes tea | |
| Vendégfogadás délután vagy késő este | |
| Teasütemények | 12 |
| Ribizlis linzer | |
| Brnói vaníliás korong | |
| Vaníliás kifli | |
| Párizsi rudacskák | |
| Desszertek, csemegék | 13 |
| Diós golyó | |
| Fügebomba | |
| Marcipángolyó | |
| Kókuszcsemege | |
| Gesztenyegolyók | |
| Csokoládés golyók | |
| Gesztenyecsemege | |
| Gesztenyés mignon | |
| Mazsolás tekercs | |
| Csokoládés narancs | |
| Karácsonyi koszorúcskák | |
| Karácsonyi ostya | |
| Diós tekercs | |
| Szilveszteri kalács | |
| Töltött narancs | |
| Banánnal töltött narancs | |
| Áfonyasaláta | |
| Kávékészítés | 15 |
| Neszkávé kakaóval | |
| Kávé csokoládéval | |
| Kávé konyakkal | |
| Török kávé | |
| Kávé mézzel | |
| Kávé tojással | |
| Kártyapartik | 15 |
| Vegyes falatkák | |
| Fondue-változatok I. | |
| Fondue II. | |
| Fondue III. | |
| Fondue IV. | |
| Sós sütemények | 16 |
| Apró sajtos pogácsa | |
| Túrós pogácsa | |
| Leveles tepertős pogácsa | |
| Sajtos, sós | |
| Krúdy Gyula: A pesti embereket meg kell tanítani enni! | 17 |
| A természet terített asztala | 18 |
| Táplálkozás | |
| Gyűjtögetett táplálékok | |
| Levelek, virágok | |
| Fűszernövények | |
| Gyümölcsök, termések | |
| Gombák | |
| Fűszerek és felhasználási tanácsok | 20 |
| Fűszerkeverékek | 22 |
| Néhány étrend idős olvasóinknak | 22 |
| Az idős emberek táplálkozásáról | 23 |
| Szilveszteri előkészületek | 24 |
| Hagyományos szilveszteri ételek | |
| Szilveszteri vacsoraajánlatok | 24 |
| Narancsos nyúlcomb, vörös borban | |
| Rablóhús flambírozva | |
| Sertéskocsonya | |
| Nyúlmájpástétom aszpikban | |
| Gombás tyúk "bakonyi" módra | |
| Vadas kacsa | |
| Majoránnás sült kacsa | |
| Hidegtálak | 26 |
| Aszpik készítése | |
| Díszítőanyagok | |
| Hidegtálakhoz, szendvicsekhez szükséges galantinok, pástétomok | 27 |
| Húsok elkészítési módja | |
| Húspástétom | |
| Májpástétom | |
| Jércegalantin | |
| Angol bélszín készítése | |
| Szendvicsek, falatkák | 28 |
| Zakkuszki (falat) | |
| Sonkás vagy tojásos kenyérrudacskák | |
| Szalámis falatkák | |
| Parasztcipók | |
| Gyöngyhagymával pácolt virsli | |
| Töltött kifli | |
| Töltött zsemle | |
| Velős pirítós | |
| A vaj színezése - szendvicsekhez | |
| Sertéssültes szendvics | |
| Májkrémes szendvics | |
| Halas szendvics | |
| Szendvicstorta | |
| Meleg szendvicsek | 30 |
| Virslis meleg szendvics | |
| Tojásos zsemle | |
| Kolbászos-juhtúrós szendvics | |
| Sonkás-tormás szendvics | |
| Juhtúrós-gombás szendvics | |
| Húsos meleg szendvics | |
| Sajtos meleg szendvics | |
| Virslis meleg szendvics | |
| Gombás meleg szendvics | |
| Sonkás-tormás meleg szendvics | |
| Hasék | 31 |
| Húsos | |
| Kolbászos | |
| Sonkás | |
| Káposzta haséval töltve | |
| Hasés palacsinta | |
| Sós sütemények | 31 |
| Köménymagos rudak | |
| Sajtos rudacskák | |
| Töpörtyűs pogácsa | |
| Sonkás kifli | |
| Sonkás lepény | |
| Sósperec | |
| Krumplispogácsa | |
| Juhtúrós pogácsa | |
| Káposztás pogácsa | |
| Tejfölös pogácsa | |
| Vajaspogácsa | |
| Sonkás pogácsa | |
| Sajtos gömbök | |
| Sajtos csókok | |
| Burgonyás rudak | |
| Sonkás tészta | |
| Aforizmák, szállóigék, kiemelkedő gondolatok, figyelemre méltó idézetek - az étkezésről | 41 |
| Jellegzetes ital: a szilveszteri krampampuli | 42 |
| Szilveszteri puncs | |
| Ananászpuncs | |
| Ételek éjfélkor és éjfél után | 42 |
| Korhelyleves | |
| Tatárbifsztek | |
| Hasznos tanácsok | 43 |
| Ünnepek után - maradékokból | 44 |
| Maradékokból készült ételek | 44 |
| Hússal töltött palacsinta | |
| Rakott zöldbab maradék húsok felhasználásával | |
| Franciasaláta - maradék leveszöldségből | |
| Burgonya- és pörköltmaradékokból készült egytálétel | |
| Almamaradék sülttel töltve | |
| Sajtban sült burgonya | |
| Maradék rizs, dara | |
| Hulladékanyagok felhasználása | 45 |
| Jó tanácsok az idő- és jövedelemmegtakarításhoz | 45 |
| A konyha higiéniája | 45 |
| Egytálételek | 46 |
| Kelkáposztatekercs | |
| Rakott kelkáposzta | |
| Házinyúl vadasan | |
| Mustáros pecsenye | |
| Rakott tarja | |
| Lapocka körítve | |
| Káposzta oldalassal | |
| Karfiol paprikásan | |
| Karfiol tojással | |
| Pusztapörkölt | |
| Római rakott burgonya | |
| Vagdalthús "ínyenc"-módra | |
| Csirkemáj rizottó | |
| Rakott zöldbab | |
| Sertéscsülök vele sült burgonyával | |
| Babgulyás | |
| Sólet | |
| Ricset | |
| Tojás paradicsommártással | |
| Tojáspaprikás | |
| Bundás felvágott | |
| Tojástekercs | |
| Velős tojás | |
| Rizses ponty | |
| Krúdy Gyula: Pesti gasztronómia vagy a forgalmi adó muladozása | 49 |
| Disznótor | 50 |
| Disznótoros káposzta | |
| Hurka, kolbász vöröskáposztában párolva | |
| Szűzpecsenye sütve | |
| Sertéscomb savanyúan | |
| Sertéstarja Fodor módra | |
| Sertésmáj tűzdelve | |
| Orjaleves | |
| Házi disznótoros | |
| Almás rétes | |
| Krúdy Gyula: Disznóölés a Margitszigeten (1929) | 52 |
| Gyermekfarsang | 54 |
| "Lepkés" szendvics | |
| "Teknősbéka" szendvics | |
| Csörögefánk | |
| Frissítő - gyerekeknek | |
| Farsangi fánk | |
| Forgácsfánk | |
| Túrós fánk | |
| Kis koszorúk gyermekeknek | |
| Túrós perecek | |
| Mandulás fánk | |
| Bundásalma, svájci módon | |
| Mézeskalács | |
| Mézeskalács habmázzal | |
| Mézeslepény | |
| Italokhoz felszolgálható kiegészítő ételek | 56 |
| Néhány jó tanács az italok felszolgálásához | |
| A poharak megválasztása | |
| Koktélok | |
| Humor sütve-főzve | 57 |
| Receptjeim | 58 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.