1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hová tűntek a katonák?

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-14-2457-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Hová tűntek a katonák? helyszíne a Közel-Kelet, az angol uralom alatt álló Palesztina, a második világháború befejezése után. Hősei a Brit Nyolcadik Hadsereg lengyel katonái; az úgynevezett Anders-hadsereg kis csoportja. A történet színhelye egy arab és zsidó települések közé ékelt, elhanyagolt elfekvő kórház, ahol a lengyel hadsereg tüdővészes tisztjeit ápolják. Felépülésükre aligha lehet számítani. A forró és levegőtlen kórtermeket az ellentmondásos és hányatott múlt szellemei szállják meg: hadjáratok emlékei, lengyel, afrikai és olasz hadszínterek, pártharcok, szervezetek és széthúzó indulatok.

Az olasz, német és orosz zsidók által irányított, angolok pénzelte kórházakban egy arab fiú ápolja a lengyel betegeket. Az ápolófiú keserű és számára végtelen zavaros világot lát maga körül, amikor körbejárja a kórtermeket, s hiába igyekszik, "semmit nem ért meg, semmit, egyelőre semmit, egyelőre semmit, semmit, semmit..."

Kardos G. György

Kardos G. György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kardos G. György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv