1.034.933

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A rabszolgatartó társadalmak építészete I-II./A feudális társadalmak építészete I-II.

Az ókori kelet építészete I. kötet/Az ókori Görögország építészete/A feudalizmus kialakulása és fejlődése a XVI. sz.-ig./Európa román építészete/Gótikus építészet

Szerző
Grafikus

Kiadó: Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 607 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egyetemi jegyzet. Fekete-fehér ábrákkal. Az ókori kelet építészete 60, Az ókori Görögország építészete 160, a Román építészet 145, a Gotikus építészet 45 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet az első kötetből:
Az emberiség történetének ez az időben leghatalmasabb korszaka többszázezer esztendőt foglal magába. Óriási ugrás megy végbe a természetben és a történelemben? a munka,... Tovább

Előszó

Részlet az első kötetből:
Az emberiség történetének ez az időben leghatalmasabb korszaka többszázezer esztendőt foglal magába. Óriási ugrás megy végbe a természetben és a történelemben? a munka, minden emberi élet alapfeltétele, kiszakítja az embert az állatvilágból. Mondhatjuk, hogy a munka teremti meg magét az embert.
A termelőerők kezdetleges állapota megkövetelte a közösen végzett munkát: a kezdetleges emberi társadalom közösségben él és harcol munkaereje mindennapi újjáteremtésének biztosításáért. A közös munkában a termelőeszközök és a munka termékei közös tulajdonban vannak.
A termelés módja meghatározza azt a viszonyt, mellyel ember és ember egymáshoz kapcsolódik1. A termelési-társadalmi viszony pedig - mint alap - meghatározza a felépítményt, - az építészetet is.
Az ősközösségi társadalmak történetét a termelőerők fejlettsége alapján osztjuk korszakokra. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv