A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Hét fantasztikus történet

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: QLT Műfordító Bt.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 451 oldal
Sorozatcím: Polar Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-06-1981-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg

Karen Blixen extravagáns alakját és életét a Távol Afrikától című filmből ismerte meg a világ. Cseppet sem kevésbé izgalmas írói pályája a filmben ábrázolt sorscsapások, a kávéfarm csődje és szerelme halála után kezdődött csak el. Egyedülálló életműve a dán írónőt a világirodalom klasszikusává avatta.
A Hét fantasztikus történet Karen Blixen fő műve. Dániai otthona csendjében azokat az egzotikus meséket írta le, melyekkel kenyai farmján szórakoztatta a hozzá betérő vendégeket, elsősorban szerelmét, Denys Finch Hattont. Az először álnéven, angolul megírt elbeszéléskötet Amerikában egy csapásra a "hónap könyve" lett. Hemingway a Nobel-díj átvételekor azt nyilatkozta, hogy Karen Blixen jobban megérdemelte volna a díjat, mint ő. Az amerikai kiadás után egy évvel a könyv az írónő saját fordításában hazájában is megjelent.
A keletiesen színpompás elbeszélések a romantika virágzása idején játszódnak, hősei különc arisztokraták, bíborosok, művészek, és nem utolsósorban lenyűgözően erős,... Tovább

Tartalom

Útban Pisa felé5
A vén kóbor lovag63
A majom94
Özönvíz Norderneyben152
Családi összejövetel Helsingörben236
Álmodók291
A költő382

Karen Blixen

Karen Blixen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Karen Blixen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem