1.031.429

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bibi

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Fórum Könyvkiadó
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 230 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bármibe fogadok veletek, hogy a dán gyerekek, ha éjféli álmukból felvernék őket, behunyt szemmel is csaknem pontos térképet rajzolnának Dániáról. Csakhogy ezt a könyvet főképp olyan kislányok... Tovább

Előszó

Bármibe fogadok veletek, hogy a dán gyerekek, ha éjféli álmukból felvernék őket, behunyt szemmel is csaknem pontos térképet rajzolnának Dániáról. Csakhogy ezt a könyvet főképp olyan kislányok olvasssák majd, akik még a tájékán se jártak Dániának és akiktől igazán nem kívánhatjuk, hogy többet tudjanak róla, mint amennyit - mondjuk - a dán gyerekek tudnak Magyarországról. Ezért jó lesz, ha elöljáróban egy kis földrajzi ismertetést adok Dániáról, ahol ez a történet lejátszódik. De mivel magam sem állok túlságosan jól ebből a tantárgyból, hát hamar túlesünk majd rajta.
Vegyünk csak elő egy földgömböt, amelyen rajta van az öt világrész, a különböző tengerekkel, sarkokkal, világtájakkal, hosszúsági és szélességi fokokkal és nagyon gyorsan forgassuk a tengelye körül. Igen jó szem kell hozzá, hogy rábukkanjanak Dániára, még akkor is, ha sejtjük, hogy körülbelül merre fekszik. Oly picike a térképen. Míg Kína vagy Amerika akkorák rajta, mint a kávéfoltok az uzsonnaabroszon, addig Dánia alig nagyobb egy légypöttyintésnél. Jól értsük meg egymást: a térképen! Mert ha az ember Dániában lakik, akkor Dánia legalábbis a világ legeslegnagyobb országa. Mi dánok, magunk is úgy hisszük, hogy a Himmelberg nevezetű hegyünk - amely a valóságban körülbelül akkora, mint a kölni dóm -, magasabb mint az Alpok, vagy a Mount Everest - az valami hegy ott valahol az isten háta mögött, Indiában, aminek megmászását évről évre megkísérlik.
Vissza

Tartalom

Előszó, amelyet feltétlenül el kell olvasni7
Mit csinál Bibi az ablaknál?20
Bibi vagy Ulla29
Bibi útnak indul38
Bibi temetője49
A nagy becsületszó58
A szürke emberek70
Nyári vakáció83
Emlékezetes születésnap92
Az ökörcsordával111
A tonderni órásmester120
Praest Elza126
Villámok cikáznak140
Bibi egyre többet tapasztal148
Bibinek választania kell156
Úton Klinteborg felé168
Valami, amit át lehet ugrani, de mégis okosabb elolvasni174
Bibinek rosszul megy a sora181
Váratlan fordulat195
Az én kastélyom208

Karin Michaelis

Karin Michaelis műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Karin Michaelis könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv