1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Benelux államok

Belgium, Hollandia, Luxemburg

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 591 oldal
Sorozatcím: Baedeker MALÉV Útikönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-530-194-4
Megjegyzés: Színes fotókkal, térképrészletekkel illusztrálva. Térképmelléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A világhírű német Baedeker-könyvek magyar nyelvű kiadásával az útjaikat gondosan megtervező, alaposan felkészülő, igényes turistáknak szeretnénk a segítségére lenni, akik azután a helyszínen... Tovább

Előszó

A világhírű német Baedeker-könyvek magyar nyelvű kiadásával az útjaikat gondosan megtervező, alaposan felkészülő, igényes turistáknak szeretnénk a segítségére lenni, akik azután a helyszínen szerzett benyomásaikat tartós ismeretekké kívánják mélyíteni. Kiadványaink minőségére és megbízhatóságára több mint másfél évszázados töretlen hagyomány szolgáltat garanciát: 1827-ben jelentette meg Karl Baedeker első ilyesfajta kötetét., egy szerény rajnai útikalauzt a fogadók, postakocsi-járatok és látnivalók felsorolásával. Vállalkozása sikeres lett s ezen felbuzdulva folytatta barangolásait. Újabb kiadványaiban lapszéli csillagok segítségével immár minősítette is a látottakat. Könyvesei műfajt teremtett mi több, neve fogalommá vált. Hovatovább igényes utazó nem kelt útra megbízható bedekkere nélkül. Generációk sora ismerte meg Európa és a nagyvilág földrajzi tájait kulturális nevezetességeit ezekből a gyakorlatias és informatív könyvecskékből.
Századunk nyolcvanas éveiben kezdték el a Baedeker-útikönyvek új generációjának kiadását. amely jobban alkalmazkodik napjaink világturizmusának megváltozott igényeihez. A könnyen kezelhető, műanyag tasakba burkolt, önálló autóstérképpel ellátott zsebkönyvek illusztrációs anyaga immár színes. Az egyes kötetek egységes felépítésűek; a földrajzi, történeti kulturhistória összefoglalókat az ábécébe szedett látnivalók és a gyakorlati tudnivalók fejezetei követik. A Baedeker-útikönyvek általános jellemzője az információgazdag, de tömör szöveg, a számos saját tervezésű résztérkép, metszet- és alaprajz, valamint a helyi atmoszféra felidézését szolgáló nagyszámú színes fotó.
A könyv használatát lap szélén levő címszavak és az áttekinthető szövegtagolás is segíti - a kivehető részletes térképen pedig az egyes látnivalók a szövegben megadott, külön színnel nyomott koordináták szerint könnyen megtalálhatók.
Sorozatunk legújabb kötete az eddigiekhez képest kissé rendhagyó. A Benelux államok eredetileg országonként külön kötetekben megjelent feldolgozását ötvöztük egy kötetbe. A magyar útikönyv-irodalomban e térség ilyenfajta ismertetésének vannak már hagyományai, hiszen igazodni kell ahhoz, hogy a turisták többnyire nemcsak egy Benelux országot választanak úti célul. Döntésünket azonban nemcsak praktikus okok indokolják. Az egybefonódó történelem, az egységes kulturális örökség és a szoros gazdasági kapcsolat igényli e földrajzilag is egymáshoz kapcsolódó országok közös tárgyalását.
A három országot változatlanul a sorozatban szokásos felépítési elveknek megfelelően tárgyaljuk; és most is kiegészítettük az utolsó fejezetet a legfrissebb magyar vonatkozású információkkal. Változatlan az a törekvésünk is, hogy kiadványunk tartalmát technikai kivitelét és esztétikai megjelenését tekintve méltó legyen a világszínvonalú eredeti kötetekhez. Vissza

Tartalom

Általános rész 9
Belgium 101
Hollandia 268
Luxemburg 432
Gyakorlati tudnivalók 511
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv