1.034.886

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A polgárháború Franciaországban

Szerző

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó-Magyar Helikon
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félbőr
Oldalszám: 114 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal, reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A felszólítás, hogy a Nemzetközi Főtanácsnak a "Polgárháború Franciaországban" c. Üzenetét újból kiadjam és bevezetéssel lássam el, váratlanul ért. Ezért itt csak röviden a leglényegesebb pontokat érintettem.
A fenti hosszabb műhoz elöljáróban csatolom a Főtanács két rövidebb Üzenetét a német-francia háborúról. Elsősorban azért, mert a "Polgárháború"-ban utalás történik a másodikra, amely viszont az első nélkül nem érthető teljesen. Azután pedig, mert ez az ugyancsak Marx tollából származó két üzenet, nem kevésbé mint a "Polgárháború", kiváló példája a szerző bámulatos, először a "Louis Bonaparte brumaire tizennyolcadikájá"-ban beigazolódott képességének, amellyel nagy történelmi események jellegét, horderejét és szükségszerű következményeit világosan felfogja olyan időpontban, amikor ezek az események még szemünk előtt mennek végbe vagy épphogy lezajlottak. Végül, mert nekünk Németországban még ma is szenvednünk kell az akkori eseményeknek azoktól a következményeitől, amelyeket... Tovább

Fülszöveg

A felszólítás, hogy a Nemzetközi Főtanácsnak a "Polgárháború Franciaországban" c. Üzenetét újból kiadjam és bevezetéssel lássam el, váratlanul ért. Ezért itt csak röviden a leglényegesebb pontokat érintettem.
A fenti hosszabb műhoz elöljáróban csatolom a Főtanács két rövidebb Üzenetét a német-francia háborúról. Elsősorban azért, mert a "Polgárháború"-ban utalás történik a másodikra, amely viszont az első nélkül nem érthető teljesen. Azután pedig, mert ez az ugyancsak Marx tollából származó két üzenet, nem kevésbé mint a "Polgárháború", kiváló példája a szerző bámulatos, először a "Louis Bonaparte brumaire tizennyolcadikájá"-ban beigazolódott képességének, amellyel nagy történelmi események jellegét, horderejét és szükségszerű következményeit világosan felfogja olyan időpontban, amikor ezek az események még szemünk előtt mennek végbe vagy épphogy lezajlottak. Végül, mert nekünk Németországban még ma is szenvednünk kell az akkori eseményeknek azoktól a következményeitől, amelyeket Marx előrelátott. Vissza

Tartalom

Bevezetés (Friedrich Engels)5
A Nemzetközi Munkásszövetség Főtanácsának első üzenete a francia-porosz háborúról19
A Nemzetközi Munkásszövetség Főtanácsának második üzenete a francia-porosz háborúról25
A polgárháború Franciaországban. A Nemzetközi Munkásszövetség Főtanácsának üzenete35
Tudósítások89
Jegyzetek91
Névmutató106
Képmellékletek jegyzéke115

Karl Marx

Karl Marx műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Karl Marx könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv