1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Louis Bonaparte brumaire tizennyolcadikája

Szerző
Grafikus

Kiadó: Idegennyelvű Irodalmi Kiadó
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy fekete-fehér képpel illusztrálva. Marx "Louis Bonaparte brumaire 18-ája" c. munkájának e magyar fordítása az 1885 évi harmadik német kiadás alapján készült.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Túlkorán elhunyt barátom, Joseph Weydemeyer 1852 január 1-től kezdve New-Yorkban politikai hetilap kiadását vette tervbe. Arra szólított fel, hogy e hetilap számára írjam meg a coup d'état... Tovább

Előszó

Túlkorán elhunyt barátom, Joseph Weydemeyer 1852 január 1-től kezdve New-Yorkban politikai hetilap kiadását vette tervbe. Arra szólított fel, hogy e hetilap számára írjam meg a coup d'état (államcsíny) történetét. Ezért február közepéig hetenként egy-egy cikket írtam számára a következő címmel: „Louis Bonaparte brumaire tizennyolcadikája". Időközben Weydemeyer eredeti terve meghiúsult. Ellenben 1852 tavaszán havilapot adott ki "A forradalom" címmel, amelynek első füzete az én „Brumaire tizennyolcadika" c. munkámból áll. Ebből néhány száz példány akkoriban eljutott Németországba, anélkül azonban, hogy a tulajdonképpeni könyvkereskedői forgalomba került volna. Egy német könyvkereskedő, aki rendkívül radikálisnak akart látszani és akinek munkám terjesztését felajánlottam, őszinte erkölcsi felháborodással utasította vissza ezt az „időszerűtlen javaslatot."
Ezekből az adatokból látható, hogy a jelen írás az események közvetlen nyomása alatt jött létre és hogy a benne foglalt történelmi anyag nem terjed túl február haván (1852). Mostani újbóli kiadása részben a könyvkereskedelemben tapasztalható keresletre, részben németországi barátaim unsolására vezethető vissza. Vissza

Tartalom

A szerző előszava a második kiadáshoz3
Engels előszava a harmadik német kiadáshoz6
Louis Bonaparte Brumaire tizennyolcadikája
I.9
II.22
III.39
IV.59
V.73
VI.97
VII.123

Karl Marx

Karl Marx műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Karl Marx könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv