1.031.437

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III.

Történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete - A magyar föld

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott félbőr kötés
Oldalszám: 470 oldal
Sorozatcím: Magyarország Vereckétől napjainkig
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes műmellékletekkel, színes kihajtható térképpel, fekete-fehér térképvázlatokkal, számos fekete-fehér képpel illusztrálva. Nagybányai vitéz Horthy Miklós Magyarország kormányzója előszavával. További szerzők, szerkesztők a kötetben. Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Napjainkban sokat foglalkoztatja a földkerekség tanult közvéleményét Európa sorsa. A világháború előtt nem volt kétséges, hogy Európa, a fehér ember kontinense - a Föld hivatott ura. A háború... Tovább

Előszó

Napjainkban sokat foglalkoztatja a földkerekség tanult közvéleményét Európa sorsa. A világháború előtt nem volt kétséges, hogy Európa, a fehér ember kontinense - a Föld hivatott ura. A háború befejezése óta ez a hit nagyon megingott. Amióta a színes ember eltanulta a hadviselés titkait, amióta látta a fehér embert félni, azóta megingott az emberfeletti erőben való hite is. De a fehér ember is elvesztette mindenek fölött álló hivalkodó önbizalmát. S azóta filozófusok, nemzetgazdászok, politikusok könyvek, röpiratok és újságcikkek áradatában foglalkoznak azzal a kérdéssel, vajjon még előrehalad-e az európai fehér ember kultúrája, vagy napja már hanyatlóban van?
E kérdés eldöntésétől függetlenül nem vitás az, hogy noha az európai kultúra a legfiatalabbak közé tartozik, mégis rányomta bélyegét az egész Földre. Lehet hogy ez a kultúra hanyatlik, lehet hogy még nem érte el teljes kifejlődését, de az bizonyos, hogy olyan közlekedőeszközöket eszelt ki és olyan tudományt hozott létre, amely a földi távolságokat hihetetlenül lecsökkentette és az európai kultúra elfogadását tette szükségessé mindazon népek számára, amelyek önálló életet akarnak élni.
Mi hozza létre ezt a kultúrát? Talán a fehér ember nagyobb szellemi képessége? Talán a Földön élő népfajok között a legtehetségesebb az európai? Vagy talán más tényezők játszottak közre? Az a felfogás, amely minden haladást az emberi tehetség javára ír, nem állhat meg többé, sokkal valószínűbb az, hogy Európa olyan földi sajátságok felett rendelkezik, amelyek az itt lakó embert nagyobb erőkifejtésre sarkalják. Valóban, ha Európa földrajzi adottságait sorra vesszük, azt találjuk, hogy ezek az emberi élet változatos viszonyait hozzák létre.
A földrajzi tényezők közül egy sincs, amelynek nagyobb szerepe volna az éghajlatnál. Európa e tekintetben minden más kontinens felett áll. Területének egy jelentéktelen kis északi részét leszámítva, egészen az északi mérsékelt égöv alatt fekszik. A négy évszak kontinense ez. Vissza

Tartalom

A magyar föld
Geszti Lajos: A magyar föld és népe7
Magyar városok
Dr. Ripka Ferenc: Budapest világváros163
Dr. Révay József: Az ország szíve (Budapest)167
Nemzetem büszkesége (Szeged)206
A hírös város (Kecskemét)213
Kossuth városa (Cegléd)218
A kálvinisták Róma (Debrecen)224
A magyar Athén (Eger)230
Szembere Bertalan városa (Miskolc)236
A magyar Sion (Esztergom)242
Királyok városa (Székesfehérvár)248
Ahol a villamos motor megszületett (Győr)254
Civitas fidelissima (Sopron)261
Szent Márton városa (Szombathely)267
Földi paradicsom (Pécs)272
Torday Géza: Recrudescunt... (Kass)279
A Felvidék gyöngyei (Késmárk, Eperjes, Bártfa, Lőcse)285
Megy-ballag már a vén diák (Besztercebánya, Körmöncbánya, Selmecbánya)296
Vitam et sanguinem (Pozsony)303
Üdvözlégy kegyelmes Szent László király (Nagyvárad)310
A magyar Golgota (Arad)315
Losonczy István városa (Temesvár)321
A bunyevác metropolis (Szabadka)327
Kincses Kolozsvár333
Bolyai kathedrája (Marosvásárhely)336
A szász sasfészek (Nagyszeben)340
Az ország kapuja (Brassó)344
Dr. Szilády Zoltán: Magyar érdekességek349
Dr. Rapaics Raymund: Európa virágoskertje373
Dr. Szilády Zoltán: A magyar állatvilág multja és jelene399
Dr. Steiner Lajos: Éghajlat és időjárás441
Dr. József Ferenc királyi herceg: Budapest fürdőváros449
Szviezsényi Zoltán: Magyarország gyógyértékei459
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III. Magyarország történelme, földje, népe, élete, gazdasága, irodalma, művészete Vereckétől napjainkig III.

A gerinc és a borító sarkai kopottak. A lapélek és néhány lap foltos.

Állapot:
12.000 ,-Ft
60 pont kapható
Kosárba
konyv