851.145

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Domján Edit

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím: Memoár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-330-671-X
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva.

Fülszöveg

1972. december 25-én egy színésznő önkezével vetett véget életének. Negyvenéves volt - pályafutása csúcsán állt. Olyan sikerek voltak mögötte, mint az ötszáznál többször eljátszott A bolond lány, Az üvegcipő, A Hermelin, A Candida, a Liliom Julikája, a Koldusopera Pollyja.
A színésznőt Domján Editnek hívták. Varázslatos hangja, gyöngyöző kacagása, a lényéből áradó báj mindenkit meghódított, aki látta, hallotta. Egy ország ismerte, szerette őt, színésztársai is rajongtak érte, de azon a karácsony estén mégis egyedül volt. S úgy döntött: nem folytatja tovább.
Ez a kötet megpróbál választ keresni arra a kérdésre, miért tette. Eközben végigkíséri életét, ,pályafutását, szerepalakulásait. Megelevenednek a főiskolai évek, pályakezdése a Szegedi Nemzeti Színházban, sikeres fővárosi bemutatkozása, a Petőfi, a Nemzeti és a Madách Színházban eltöltött esztendők.
Beszélnek Domján Editről főiskolai évfolyamtársai: Avar István, Szabó Gyula, Gelley Kornél; felelevenítik emlékét... Tovább

Kárpáti György

Kárpáti György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kárpáti György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Domján Edit Domján Edit
Állapot:
480 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba