843.855

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Virtuti Militari lovagjai

Szerző
Fordító

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 303 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:

Fülszöveg

K. Radowicz: A Virtuti Militari lovagjai című dokumentumregénye a második világháború kezdetének baljós napjait eleveníti fel, beszámol arról a hősies küzdelemről, amelyet a Westerplatte védői vívtak az ellenséges túlerővel szemben. A maroknyi helyőrség - mindössze 182 fő - parancsot kapott, hogy egy esetleges német támadás idején tizenkét órán át tartson ki, amíg Gdyniából odaérkezik a felmentő hadosztály.
A Sucharski őrnagy vezette helyőrség hét teljes napon keresztül verte vissza a szárazföldről, levegőből és a tengerről támadó fasiszta erőket, és csak akkor adta fel a harcot, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy felmentő sereg nem érkezhet, mert a német csapatok egész Lengyelországot elözönlötték,és páncélosaik már elérték Varsót.
A Westerplatte őrsége ekkor kapitulál, bár a legénység és a tisztek jó része is kész volna a végsőkig, a nyilvánvaló pusztulásig harcolni, Sucharski őrnagy azonban helyesen ítéli meg a helyzetet . Bármily keserves is számára, leszámol magában a... Tovább

Kazimierz Radowicz

Kazimierz Radowicz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kazimierz Radowicz könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem