kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 135 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-231-444-1 |
| Megjegyzés: | 36 fekete-fehér ábrával és fekete-fehér fotókkal illusztrált. |
| Bevezetés | 5 |
| Milyen feltételek mellett tarthatunk kecskét? | 7 |
| Melyek azok az adottságok, amelyek a kecsketartás mellet szólnak, azt jövedelmezővé teszik? | 9 |
| Készítsük magunk a kecske istállóját! | 12 |
| Milyen kecsketenyészetet - telepet - tervezzünk? | 16 |
| Az épületek berendezései | 21 |
| A kecske tenyésztése | 26 |
| Milyen a jó tenyészállat? | 26 |
| Milyen állatokat vásároljunk? | 27 |
| Néhány szó a hasznosítási típusokról | 32 |
| Melyek a legelterjedtebb és legjelentősebb tejhasznú kecskefajták? | 33 |
| A szánentáli kecske | 33 |
| A toggengurgi kecske | 35 |
| Az őzszínű kecske | 36 |
| A núbiai kecske | 38 |
| Az alpesi kecske | 38 |
| A magyar parlagi kecske | 41 |
| A tejhasznú kecskék küllemi megítélése | 42 |
| A tejhasznú anyakecske külső testalakulásának bírálata | 44 |
| A tejhasznú tenyészbakok küllemi megítélése | 46 |
| Hogyan tenyésszünk? | 47 |
| A tenyészanyag és a tenyésztési eljárás megválasztása | 48 |
| Házi törzskönyv készítése | 53 |
| A tenyésztési adatok nyilvántartása | 54 |
| Termelési adatok gyűjtése | 54 |
| A kecskék egyedi megjelölése | 57 |
| A kecske tartása | 59 |
| A szaporítás | 59 |
| A kecske ivarzása | 60 |
| Tenyésztésbe vétel, tenyésztésben tartás | 60 |
| Párosítás | 61 |
| A vemhesség | 64 |
| Az ellés | 66 |
| Szaporodási zavarok | 69 |
| Az újszülött kecskék gondozása | 70 |
| Természetes felnevelés | 72 |
| Mesterséges felnevelés | 73 |
| Választás, a növendék kecskék felnevelése | 75 |
| A kecske haszna | 78 |
| Tejtermelés | 78 |
| A tejelési időszak (laktáció) | 80 |
| A tej zsír- és fehérjetartalma | 80 |
| A fejés | 81 |
| Hústermelés | 84 |
| Gidák hizlalása | 86 |
| Selejt anyák feljavítása | 86 |
| Takarmányozás | 87 |
| A kecske takarmányai | 88 |
| A legelő | 88 |
| Zöldtakarmányok | 90 |
| Gyökér- és gumós takarmányok | 91 |
| Melléktermékek, kerti, konyhai hulladékok | 91 |
| Széna és szalma | 92 |
| Silózott és szalma | 93 |
| Szemes takarmányok | 94 |
| Ásványi anyagok | 95 |
| Vitaminok | 96 |
| A kecske vízszükséglete | 98 |
| A kecske táplálóanyag-szükséglete, takarmányjai | 98 |
| Növendék kecskék takarmányozása | 99 |
| Pároztatásra való előkészítés és a vemhes kecskék takarmányozása | 100 |
| Tejtermelő anyakecskék takarmányozása | 101 |
| Tenyészbakok takarmányozása | 103 |
| A kecske ápolása és betegségei | 105 |
| A betegségmegelőzés tennivalói | 105 |
| A kecske betegségei | 109 |
| Az emésztőszervek betegségei | 109 |
| Élősködők és gombák okozta megbetegedések | 111 |
| Fertőző betegségek | 113 |
| Állategészségügyi program | 115 |
| Nagyüzemi kecsketenyésztő gazdaságok és a kisüzem kapcsolata | 116 |
| Együttműködési megállapodás | 117 |
| Az együttműködés célja | 117 |
| A termelőszövetkezet kötelezettsége | 117 |
| A kistermelő kötelezettségei | 118 |
| Értékesítési és térítési díjak | 119 |
| Egyéb feltételek | 120 |
| Gazdálkodj okosan! | 122 |
| A kecske termékei a konyhában | 127 |
| A gidahús | 127 |
| Kecskegida kirántva | 127 |
| Töltött kecskegida | 128 |
| Gidapörkölt | 128 |
| Gidapaprikás galuskával | 129 |
| Fokhagymás gidacomb | 129 |
| Kecskegulyás | 129 |
| Paprikás kecskeszalámi | 130 |
| Mit készíthetünk kecsketejből? | 130 |
| Felhasznált irodalom | 132 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.