A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kecsketenyésztés és termékfeldolgozás

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím: Szaktanácsadói kiadványok
Kötetszám: 13
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"A kecske tenyésztésének jelentőségét az olcsóbb takarmányozási és tartástechnológiai megoldások is alátámasztják. Hangsúlyozni kell, hogy a kecske a takarmányozásra nem... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"A kecske tenyésztésének jelentőségét az olcsóbb takarmányozási és tartástechnológiai megoldások is alátámasztják. Hangsúlyozni kell, hogy a kecske a takarmányozásra nem igénytelen állatfaj, de olyan takarmányféleségekből képes nagy biológiai értékű tejet és húst előállítani, amire más állatfaj nem képes. Sok erdészeti, növénytermesztési melléktermék értékesül a kecsketenyésztésben, ami más állatfajoknál takarmányértékkel nem rendelkezik. A legelők nagyobb részét, főleg a hegyvidéki növényzetet tudja jobban hasznosítani a kecske, mint a juh. Sok gyomnövény fajt is lelegel, amivel a legelő tisztogatását is elősegíti.
A többirányú hasznosítással rendelkező állatfajnál előtérben áll a tejtermelés, ami napjainkban a tejtermékek iránti nagyarányú kereslet és a választék bővítésének lehetőségét biztosítja." Vissza

Tartalom

I. Bevezetés
1. A kecsketenyésztés jelentősége 2
2. A kecske eredete és domesztikációja 3
3. Küllemi bírálat 4
II. Kecskefajták 4
1. Magyar parlagi 4
2. Saaneni 4
3. Bajor barna
4. Toggenburgi 5
5. Anglo-Núbiai 6
6. Alpesi 6
III. A kecske szaporítása 6
1. Pároztatási módszerek 6
2. A vemhesség és az elletés 7
3. A tenyésztés módszerei 7
4. Tenyésztésszervezés 8
IV. Takarmányozás 9
1. A kecske emésztési sajátosságai 9
2. Táplálóanyagszükséglet 9
3. Takarmányozási technológia 9
3.1. Mesterséges gidanevelés 11
3.2. Legeltetés 12
3.3. Száraz takarmányozás 13
V. Tartástechnológia 14
VI. Tejtermelés 14
1. A fejés technológia 15
a.) Kézi fejés 15
b.) Gépi fejés 16
VII. Egészségügyi tennivalók 16
1. A környezet és az állat kölcsönhatása 16
2. Egészségügyi és egyéb tennivalók 17
3. A kecske betegségei 17
VIII. A kecsketej feldolgozása 18
1. Joghurt 18
2. Kaukázusi kefír 18
3. Túró 18
4. Sajtkészítés 18
IX. Kecske termék receptek 19
Felhasznált ill. ajánlott irodalom 20
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv