1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Esetek és álmok

Novellák, 1972

Szerző

Kiadó: Kráter Műhely Egyesület
Kiadás helye: Pomáz
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 132 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN: 963-919-530-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg



Az 1943-ban született Keil Béni nyomdai szakmunkástanuló vizsgája után 1970-ben végezte el a jogi egyetemet. Édesapja jogász, könyvtáros, édesanyja pedig Fáber Gabriella kiváló festőművész (könyvünk borítóján A gang című képe látható.) Fivére, Balla Bálint, szociológia professzor a Berlini Műszaki Egyetemen. A fiatalembert inkább a bridzsasztalok és bridzsversenyek hősekent ismerte meg a budapesti és a nemzetközi sportvilág. írásait, amelyek zömét a 70-es évek elején írta, szerényen csak kevés jóbarátnak mutatta meg. A saját szabadságáért megpróbáltatásokat is vállaló fiúk és lányok között érzik jól magukat e „novellák hősei". Lengyelország, Jugoszlávia, Erdély, Balaton, sörhabos nyarak, a szarvasbőrzakós Cybulski, a fényszórók át-átsuhogtatta éjszakai országutak nemcsak találkozási helyek, nemcsak romantikus kalandok a szerző és hősei számára, hanem a próbatételek ideje, s nemzedékének egymásra csodálkozó föleszmélésének élménye is. Keil Béni ma az Országos Fordító és... Tovább

Fülszöveg



Az 1943-ban született Keil Béni nyomdai szakmunkástanuló vizsgája után 1970-ben végezte el a jogi egyetemet. Édesapja jogász, könyvtáros, édesanyja pedig Fáber Gabriella kiváló festőművész (könyvünk borítóján A gang című képe látható.) Fivére, Balla Bálint, szociológia professzor a Berlini Műszaki Egyetemen. A fiatalembert inkább a bridzsasztalok és bridzsversenyek hősekent ismerte meg a budapesti és a nemzetközi sportvilág. írásait, amelyek zömét a 70-es évek elején írta, szerényen csak kevés jóbarátnak mutatta meg. A saját szabadságáért megpróbáltatásokat is vállaló fiúk és lányok között érzik jól magukat e „novellák hősei". Lengyelország, Jugoszlávia, Erdély, Balaton, sörhabos nyarak, a szarvasbőrzakós Cybulski, a fényszórók át-átsuhogtatta éjszakai országutak nemcsak találkozási helyek, nemcsak romantikus kalandok a szerző és hősei számára, hanem a próbatételek ideje, s nemzedékének egymásra csodálkozó föleszmélésének élménye is. Keil Béni ma az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Rt. vezérigazgató-helyettese, novelláinak közzététele irodalmi esemény, az ezredforduló globalizáló valóságtörekvései hasonlóan nyomorítják a ma fiatalabb generációit, mint annak idején a frizsider-szocializmus Kádár-korszaka. Nehéz ma is fiatalnak lenni, de korunk eszméléséhez jó tudni, hogy voltak köztünk élő elődeink, akik legszebb érzéseiket és gondolataikat műalkotássá formálva adják át nekünk ma is.
Turcsány Péter Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Keil Béni

Keil Béni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Keil Béni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv