1.034.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Interjúk a rács mögött

Beszélgetések a háborus főbünösökkel

Szerző

Kiadó: Müller Károly Könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlapot Sándor Károly tervezte. Springer-Nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ELŐSZÓ vagy talán helyesebb, ha azt írom „használati utasítás". Nem könyv ez, hanem újság, csupán ez újságíró buzgalmából, a kiadó áldozatkészségéből és - hála az olvasó érdeklődésének - rotációs... Tovább

Előszó

ELŐSZÓ vagy talán helyesebb, ha azt írom „használati utasítás". Nem könyv ez, hanem újság, csupán ez újságíró buzgalmából, a kiadó áldozatkészségéből és - hála az olvasó érdeklődésének - rotációs helyett famentes regénynyomón jelenhetett meg. Nem érdem tehát, hanem csupán szerencsés véletlen, ha ezek a riportok nem osztoznak az újságok tragikus tiszavirág életében. Az újságíró nem volt nagyképűbb, mintha újságot írt volna, az olvasó se legyen igényesebb, mintha újságot olvasna.
A riporternek sorozata megírásánál egyetlen célja van: keresi az embert. A bűnös is ember, legfeljebb bűnös ember, akinek - mint ahogyan a leglegtisztább embernek is vannak bűnei - minden bűnössége mellett - bizonnyal erényei is vannak. Ezeket az erényeket kutatja lázas buzgalommal e sorok írója, szeretné megfejteni a nagy rejtélyt, milyen erényekkel szereztek a magyar háborús bűnösök tömegeket az országban, szeretné, hacsak egy percre is, megpillantani azt az arcot, mely a megtévesztett és félrevezetett népnek tetszett.
Perben, haragban, rokonságban a vádlottakkal nem vagyok. Perem pontosan egynyolcmilliomod része a magyar nép perének, haragom annyi, amennyit minden kultúrembernek éreznie kell a háborús bűnösökkel szemben, rokonságom sem több, minthogy egy nyelvet beszélünk és egész életünkben egy föld kenyerét ettük.
Igyekeztem végig tárgyilagos lenni. Igazat és csak az igazat írtam, ezt a vezérelvet semmiféle szenzáció, vagy érdekesség kedvéért soha egyetlen percre fel nem áldoztam. Amit tehát az olvasó e percben talál, az szórói-szóra úgy is történt a ó-utcai fogház cellájában, - a rács mögött. Vissza

Fülszöveg

Antal István, Baky László, Beregffy-Berger Károly, Endre László, Hain Péter, Imrédy Béla, Jaross Andor, Br. Kemény Gábor, Kiss Ferenc, Kolosváry-Borcsa Mihály, Rajniss Ferenc, Reményi-Schneller Lajos, Szálasi Ferenc, Sztójay Döme, Vajna Gábor, Zöldy Márton "nyilatkoznak" a Markóban.

Tartalom

Előszó 5
A miniszter úr az engedélyt megadja 7
Mondja Zöldy úr, jó ölni?----10
Imrédy úr, őskeresztény ön?---20
Rajniss úr. beszéljünk a nőkről--30
A beteg neve: Sztójay Döme -------41
A nagy szerep (Kiss Ferenc) ---52
Reményi Schneller, a rekorder---61
Beregffy Berger, a hős-----71
A könyvégető (Kolosváry-Borcsa Mihály)---------82
Járass, a zsidómentő------93
Endre László, a panamista----104
Baky, a megtört ember-----115
Hain Péter diktál-------124
„Kihallgatáson" a „Nemzetvezetőnél" 134
A sajtóminiszter a sajtóról----158
Vajna Gábor, a „mártir"----165
A srácminiszter (Br. Kemény Gábor) 169
Szálasi, a cenzor-------178
Cím nélkül---------187

Kelemen István

Kelemen István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kelemen István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv