1.031.378

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Háború az Argonneokban

Szerző

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 129 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Eredeti I. világháborús fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Az Athenaeum nyomása, Budapest. A borító színes grafikája Végh Gusztáv munkája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a könyvnek kettős célja van.
A hősies porosz, württembergi és hesszeni csapatoknak, melyek 1914 szeptembere óta páratlan bátorsággal, szívóssággal és kitartással győzedelmesen harcoltak az... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek kettős célja van.
A hősies porosz, württembergi és hesszeni csapatoknak, melyek 1914 szeptembere óta páratlan bátorsággal, szívóssággal és kitartással győzedelmesen harcoltak az argonnei erdőkben, örök időkre szóló emlékművet akar állítani. Gyermekek és késő unokák számára egyaránt. Hadd tudják meg otthon, hogy miket élt át az Argonneok harcosa, hogy milyen tetteket vitt véghez. Hogy tisztek, altisztek és közkatonák, csöndes, nehéz kötelességteljesítésben, mint harcoltak, véreztek és haltak meg félelem nélkül és hűségesen. Épen úgy, mint Flandria és Arras, a Champagne, a Cote Lorraine és a Vogézek, az argonnei erdő is szent talaj. Sok, nemes német vér szentelte meg. A nyugati frontnak ezeken a véráztatta mezőin, nehéz áldozatokat kellett hozni. És mégis: az argonnei erdőben vívott harcokban van valami különös, valami megkülönböztető. Nap, nap után, egyik hónapban, mint a másikban, évről évre ugyanaz a dühödten elkeseredett birkózás: ember ember ellen, a legnagyobb közelségből: aknákkal, robbanó szerszámokkal, lövészárkok ágyúival és gépfegyverrel, puskával, késsel és szuronnyal. Máshol gyakorta felváltották egymást a csapatok, az argonnei erdőben: nem. Az Argonneok minden harcosát külön kiüntető katonai cím illeti meg. És így legyen ez a kis könyv, mindazok számára, kik majd a szerencsés hazatérés után, örülhetnek ennek a kitüntetésnek: emléklap, mely a drága elesett bajtársak hozzátartozóinak és barátainak is szól egyúttal.
Hervadhatatlan babérokat szerzett magának mindenki, ki az argonnei erdőben vérét és életét kockáztatta a császárért és birodalomért.
Vilmos, trónörökös. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Az argonnei erdő 5
Longwy eleste után 10
Vissza! 14
Az erdő 17
Az erdei háború 20
Harc kisértetek ellen 25
Az Argonneok muzsikája 33
A téli harcok 37
Türelem 46
Az ellenséges magaslati erődök 51
Labordére 61
A június 30-ikán és július 2-ikán lefolyt harcok 66
A »Zöld árok« 72
A 285. magaslat. - La fille morte 77
A magaslatok a mieink 91
A »Marié Thérése« elleni győzedelmes támadás 94
Zárószó 129
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban Háború az Argonneokban

A borító javított, néhány lappal együtt kissé foltos. A lapélek egyenetlenek.

Állapot:
4.580 Ft
2.290 ,-Ft 50
11 pont kapható
Kosárba
konyv