1.038.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az álmát titkoló fiú

Szerző
Grafikus

Kiadó: Megyei és Városi Könyvtár
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 49 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-7273-15-8
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

"Hol volt, hol nem volt, az üveghegyen innen, a gyémánthegyen túl, élt egyszer egy szegény ember. Volt ennek a szegény embernek két gyereke: egy kislány, meg egy kisfiú. Mivel... Tovább

Előszó

Részlet:

"Hol volt, hol nem volt, az üveghegyen innen, a gyémánthegyen túl, élt egyszer egy szegény ember. Volt ennek a szegény embernek két gyereke: egy kislány, meg egy kisfiú. Mivel édesanyjuk korán meghalt, mostoha került a házhoz. Amilyen jó dolguk volt azelőtt, most olyan rosszra fordult a sorsuk. Nem volt aki mosdassa őket, a gonosz mostoha még a betevő falatot is sajnálta tőlük. Végül már a házban sem tűrte meg őket. Egyre sűrűbben mondogatta az urának:
-Vidd el valahova ezeket a gyerekeket! Ha nem teszed, én meghalok.
-Rimánkodott a szegény ember, hogy nagyon szereti a gyerekeit. Hiába volt minden, a gonosz mostoha egyre csak azt hajtogatta:
- Ha nem kergeted el őket a háztól, hamarosan meghalok.
Mit volt mit tennie a szegény embernek, végül mégis ráállt, hogy teljesítse felesége követelését.
-Készülődjetek gyerekek! Holnap reggel korán elviszlek benneteket az erdőre, ott majd szedhettek csipkebogyót, vadkörtét, meg vadalmát.
A lány lefekvés után nem aludt el, kihallgatta a gonosz mostoha beszélgetését édesapjával.
Reggel korán költögeti a szegény ember a gyerekeit:
-Öltözzetek gyorsan! Megyünk az erdőre fáért. Öltözködés közben a lány beszalad a kamrába, leakasztja a liszteszacskót a szögről és eldugja a kosarába. Hajnalhasadáskor útnak indulnak. Mennek-mendegélnek, míg a rengeteg nagy erdőhöz érnek. Ott a lány kilyukasztotta a zsákot és a liszt lassan folydogálni kezdett. Éppen elég volt az erdő közepéig. Ott az apjuk így szólt hozzájuk:
-Most elmehettek gyümölcsöt gyűjteni. Van itt csipkebogyó, vadkörte, meg vadalma bőven, csak egyetek! Amikor nem halljátok a fejszém csattogását, akkor jöjjetek vissza!
A gyerekek magára hagyták apjukat. A szegény ember pedig felakasztott a közeli bükkfára egy kiszáradt lopótököt, melyet az erdei szél odacsapkodott a fa törzséhez, ez úgy hangzott, mintha a szegényember vágta volna a fát." Vissza

Tartalom

Vitéz Kis Balázs 3
A feledékeny ember 16
Az álmát titkoló fiú 19
A kiváncsi juhászné 26
Az ördög ajándéka 32
Országjáró Mátyás király 35
Az aranyos hátú zöld gyíkocska 38
Pénzes János 42

Kellner Bernát

Kellner Bernát műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kellner Bernát könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv